חלבי, קינוח
אלמוג פתחי לוי ז״ל
אלמוג נולד וגדל בבאר שבע. בן בכור לחיה ושלמי ואח גדול ומגונן להראל ואליעד.
בשנת 2015 התגייס כמתכנת ליחידת מודיעין מובחרת בה היה גאה מאוד.
אלמוג היה שופע כריזמה וקסם אישי. בעל לב ענק ואהבה רבה לאנשים באשר הם.
הוא נהג לקרוא לסובביו בשמות חיבה והם כינו אותו "מוגי".
אלמוג תמיד ראה את הטוב באנשים ומטבעו היה סלחן ונעים לבריות.
הוא תמיד היה מוקף חברים, תמיד שמח ותמיד מצחיק.
בזכות יכולותיו יוצאות הדופן, הצטיין בתפקידו ונבחר באופן טבעי לשמש כממלא מקום ראש צוות לתקופה בת מספר חודשים. הוא זכה להערכה בקרב פקודיו ומפקדיו ואלו ייעדו אותו לצאת לקורס קצינים.
בגיל 22 חלה בסרטן וזמן קצר לאחר מכן נפטר.
אלמוג נפל ביום י"ד באלול תשע"ח (25.08.2018)
בן 22 בנופלו.
אמו מספרת: ״אלמוג אהב את האוכל שלי. הוא אהב את כל המתכונים ותמיד התגאה באוכל שלי. בכל פעם שניסיתי מתכון חדש היה מתלהב ועוזר לי להביא אותו לכדי שלמות -ייעץ מה להוסיף ומה להחסיר עד שהתכון היה מושלם. מעט לפני מותו הוא אכל מלבי באחת המסעדות ואלמוג רצה שאכין לו מלבי בבית. כדי שהמתכון יהיה ממש מושלם הוא רצה סוג מסויים של סירופ. נסענו יחד לחנות מרוחקת ושם מצאנו את הסירופ המבוקש. המוכרת סיפרה לנו שהיא מוכרת את הסירופ הזה שנים אבל אין לה מה מושג מה עושים איתו. אלמוג אמר לה:"תבקשי את המתכון מאמא שלי יש לה יד טוב - כל מתכון אליפות והמלבי אליפות העולם." זמן קצר לאחר מכן הוא נפטר והמלבי הפך ל"מלבי של אלמוג" אותו אנחנו אוכלים וזוכרים את מוגי שלנו״.

מצרכים
1 ליטר חלב
250 מ"ל שמנת מתוקה
90 גר' סוכר
80 גר' קורנפלור
2 כפות מי ורדים
סירופ למלבי
קוקוס, פיסטוק גרוס

אופן הכנה
יוצקים את החלב לסיר ומוסיפים סוכר ומי ורדים. מחממים על אש בינונית.
לקערה נפרדת שופכים את השמנת ומוסיפים את הקורנפלור תוך כדי טריפה מתמדת, עד שהקורנפלור נטמע היטב בשמנת ולא נשארים גושים.
כאשר החלב בסיר מגיע לסף רתיחה, מוסיפים את תערובת השמנת והקורנפלור תוך כדי זילוף עדין.
ממשיכים לערבב את התערובת כל הזמן על אש נמוכה עד שמתקבלת תערובת סמיכה וחלקה.
מורידים מהאש ומיד יוצקים לכוסות הגשה.
מניחים למלבי להתקרר מעט ומעבירים לצינון של 3-4 שעות במקרר.
לפני ההגשה ,יוצקים סירופ ומעטרים בקוקוס או שברי פיסטוק לפי הטעם
לקריאת הסיפור המלא של