top of page
logo_edited.png

האלפחורס של אבי

קינוח, חלבי

אברהם (אבי) גבריאל מור ז״ל

אברהם (אבי) גבריאל נולד בשבת ביום כ"ג בטבת תשנ"ג (16.1.1993). 

ילד שני להוריו, רבקה ובכור, אח של שמואל יהודה, עדן אסתי ונדב חיים.

אבי אהב מאוד מוזיקה, שהייתה עבורו עולם ומלואו. 

אבי מיזג ושילב בחייו טוהר מידות הוא ניכר בצניעותו ובענווה שבו, בחוכמתו הרבה, ביכולת נתינה אינסופית ובשמחת החיים שפרצה ממנו. תמיד ידע לתמוך, לעודד ולסייע לכל אחד ולכל אחת.

הוא גם ניחן ביכולת להבין את הזולת וידע לגשר בין אנשים, לקרב לבבות ולהשכין שלום.

ביום 23.10.2011 התגייס אבי לצה"ל ושרת בחיל הים.

אבי נפל בעת שירותו ביום ל' בתשרי תשע"ד (4.10.2013), בתאונת דרכים. 

בן 20 בנופלו.


משפחתו מספרת: ״כל פעם שאבי היה נוסע לבסיס באילת אמא ריקי הייתה מכינה כמה קופסאות של עוגיות, עד כדי כך שחבריו בבסיס לא נתנו לו להגיע בלעדיהן. אבל האלפחורס אלו היו משהו מיוחד.  

בכל חזרה לבסיס היה לוקח איתו קופסה מלאה באלפחורס, כדי לחלוק עם חבריו ולפנק את כולם. מאז נפילתו, אמא ממשיכה להכין את האלפחורס בכל שנה ביום האזכרה, לזכרו ובזכות האהבה הגדולה שלו למנה הזו״.

אברהם (אבי) גבריאל מור ז״ל

מצרכים

200 גרם חמאה

100 גר (חבילה אחת) אבקת סוכר

4 ביצים (חלמון + חלבון)

2 כפיות אבקת אפיה

חצי כפית סודה לשתייה

300 גרם קורנפלור

250-300 גרם קמח רגיל מנופה


ריבת חלב למריחה

קוקוס




האלפחורס של אבי

אופן הכנה

בהתחלה שמים את כל היבשים (שמים חצי מכמות הקמח) בקערה ומערבבים.

מוסיפים את ביצים והחמאה ולשים, בהמשך להוסיף את החצי השני של כמות הקמח עד קבלת בצק אחיד.

לאחר שהבצק מוכן ניצן לשים כחצי שעה במקרר אך לא חובה (אפשר גם לעבוד איתו ישר).

לחמם תנור לחום של 160 מעלות.

לוקחים חתיכה מהבצק, מרדדים, קורצים עיגולים בקוטר של 3-4 ס"מ בערך (ניתן גם עיגולים יותר גדולים זה לפי הנוחות).

לאפות בין 7-9 דק' עד שהעיגולים נראים זהובים אך נשארים בהירים.

ממשיכים כך עד סיום הבצק.

לאחר שהעיגולים מתקררים מורחים ריבת חלב ומגלגלים בקוקוס.

לקריאת הסיפור המלא של

bottom of page