פרווה
נועם יוסף אבו ז״ל
נועם, בנם של חנה ענת ואילן, נולד ביום ב' בשבט תשס"ג 5.1.2003.
התגייס לצה"ל ב- 11.8.2021 ושירת בחטיבת הנח"ל בגדוד 931.
נועם היה אדם ממגנט כזה שמחבר חזק את כולם. אין אחד שלא רצה להיות בקרבתו.
האמונה בבורא עולם הייתה חלק ממנו עוד מהיותו קטן והתחנך בדרכי תורה.
בפלוגה, היה מנהיג הפלוגה ונקרא "סבא פלחוד", תמיד הוביל את כולם בשירי מורל והיה חשוב לו שכולם יהיו מאוחדים.
נועם היה לוחם מצטיין, מוכשר ואחראי. הוא היה גיבור. ו
הדרך שלו- כולה, סלולה בדרכי נועם ונתיבי שלום.
נועם נפל בקרב ביום כ"ד בחשוון תשפ"ד (8.11.2023) במהלך קרב בצפון רצועת עזה.
בן 20 בנופלו. הותיר אחריו הורים ושלוש אחיות.
המאכל האהוב של נועם הוא הדג סלומון שאימו ענת הייתה מכינה לו בשבת.
השבת הייתה חשובה מאוד עבור נועם וכל סוף שבוע היה מחכה בקוצר רוח לדג סלומון של שבת.
הדג היה בטעם מיוחד בדיוק כמו נועם.

מצרכים
4-6 חתיכות פילה סלומון כ- 200 גרם כל חתיכה
10 שיני שום
3 כפות שמן
1 פלפל אדום חתוך לרצועות
1 פלפל אדום חריף
2 כפות פפריקה מתוקה
כפית מלח
שליש כף פלפל שחור
כפית כרכום
כף מרק עוף
צרור כוסברה קצוץ

אופן הכנה
השריה מוקדמת: מניחים את חתיכות הסלמון בקערה עם מים, מלח וחומץ- משרים כ 30 דקות.
לאחר מכן, שוטפים היטב ומניחים בצד.
בסיר רחב ושטוח מניחים את הדגים ומוסיפים: שמן, שום, עשבי תיבול, רצועות פלפל אדום וחריף, מוסיפים את התבלינים ומכסים במים עד גובה הדג בסיר.
מבשלים על אש נמוכה כ- 30 דקות.
לקריאת הסיפור המלא של

