top of page
logo_edited.png

בשר בקר בתנור בצלייה איטית

בשרי

דן ווידנבאום ז״ל

דן, בנם של אביבה אסתר ורפאל יעקב (דוד). נולד ביום י"א במנחם אב תשנ"ט (24.7.1999) בבלגיה. 

אח לאלי, עדן ונועה. עלה לארץ ב2022 מתוך אהבת הארץ.

דן היה בחור עם לב רחב וחיוך כובש, שתמיד ראה את מי שמולו.

הוא אהב את החיים, את הארץ, את הטיולים, את החברים, לשתות יין טוב – וכמובן, לאכול בשר, בכל שעה של היום, גם לארוחת בוקר.

ביום שבת, 7.10.2023 עם פרוץ מלחמת חרבות ברזל, דן התגייס למילואים כלוחם בגדוד 5037, חטיבת ‘יפתח׳.

דן נפל בקרב ברצועת עזה ביום ב' בשבט תשפ"ד (12.1.2024) 

בן 24 בנופלו.


משפחתו מספרת: ״דן אהב וחי בשר – לארוחת בוקר, לצהריים או בכל שעה ביום.

בשבילו האוכל היה חלק מהשמחה, מהחיים, ומהאהבה לסובבים אותו.

הזיכרון הזה מזכיר לנו להמשיך לחיות בטעם טוב, בחיוך גדול ובאהבה אמיתית, בדיוק כמו שדן ידע״.

דן ווידנבאום ז״ל

מצרכים

1.5 עד 2 ק"ג בשר בקר (3.3 ליברות)

1 כוס חרדל דיז'ון

מלח, פלפל שחור ולבן לפי הטעם

1 כפית מלח גס

שיני שום

רוזמרין, טימין ועשבי תיבול ארומטיים נוספים

4 כפות סילאן (סירופ תמרים)

שמן זית  




בשר בקר בתנור בצלייה איטית

אופן הכנה

מערבבים בקערה חרדל, סילאן, שמן זית, שום, מלח, פלפל ועשבי תיבול.

מצפים את הנתח, משאירים במקרר לפחות שעתיים.

צולים בתנור חם (220°) כ־15 דקות.

מנמיכים ל־140°, מכסים בנייר כסף ואופים 4 שעות.

מסירים כיסוי, מברישים בסילאן ואופים עוד 10–15 דקות לקרמליזציה.

נותנים לנוח 10 דקות, פורסים ומגישים.

לקריאת הסיפור המלא של

bottom of page