top of page
logo_edited.png

קיגל לצ'ולנט

פרווה

אסף צור ז״ל

אסף צור נרצח בפיגוע התאבדות באוטובוס קו 37 בחיפה בתאריך 5 במרץ 2003, א' אדר ב' תשס"ג. בן 17 במותו.

הוא הותיר אחריו הורים, שני אחים ואח נוסף אותו לא זכה להכיר, שכן נולד כ-30 חודשים לאחר מות אחיו.

על המתכון:

בארוחות הצהריים של שבת אצל סבא וסבתא, היה מוגש חמין גדול. הקיגל שהיה מתבשל בחמין היה יוצא כמו חלה שנטבלה ברוטב במרקם של בצק ספוג. כל אחד היה מקבל פרוסה אחת ואסף היה מקבל שתיים, הוא אהב את הקיגל ויכל לאכול ממנו ללא סוף. זה היה המאכל שלו. כשאנחנו חושבים עליו ועל אוכל זה קיגל בחמין.

אסף צור ז״ל

מצרכים

· בצל גדול

· חצי כוס שמן

· ביצה

· כפית פפריקה מתוקה

· חצי כפית מלח

· כף סוכר

· 3 כפות סולת

· כוס (חד פעמית) קמח

קיגל לצ'ולנט

אופן הכנה

· מגרדים את הבצל על פומפייה דקה ומסננים נוזלים

· מוסיפים שמן ומערבבים

· מוסיפים ביצה, פפריקה, מלח, סוכר, סולת וקמח ומערבבים עד לקבלת מרקם בצקי

(אם נוזלי אפשר להוסיף כף או שתיים של קמח)

· מוסיפים את התערובת מעל החמין ומרכיביו.

לקריאת הסיפור המלא של

bottom of page