top of page
logo_edited.png

מלוכיה

בשרי

אבי מרזוק ז״ל

אבי מרזוק ז"ל נפל בקרב במלחמת שלום הגליל ביום ג' בתמוז תשמ"ב (24.6.1982).
בן 19 בנופלו. הוא הובא למנוחות בבית העלמין הצבאי באשדוד.
אבי הותיר אחריו הורים, שני אחים ואחות.

אחותו מספרת: בחרנו את המנה הזאת  כי זה מאכל מצרי המאפיין את העדה שלנו. אבי, שהיה תלמיד בפנימייה הצבאית בבית הספר הריאלי בחיפה, היה מגיע מדי שישי הביתה, ונהנה לאכול מהמרק הטעים שאמא הייתה מכינה.

אבי מרזוק ז״ל

מצרכים

ציר מרק עוף

עלי מלוכיה

שום

כוסברה יבשה טחונה

שמן לטיגון

מלוכיה

אופן הכנה

טוחנים את המלוכיה, שמים במרק הרותח ומערבבים. מרסקים את השום ומטגנים במחבת יחד עם הכוסברה, לאחר הטיגון שופכים על המרק ומכבים את האש.

לקריאת הסיפור המלא של

bottom of page