פאי פקאן

גיא חסון ז''ל
לקריאת הסיפור של 
גיא חסון ז''ל

ביום י"ט באב תשס"ו (13.8.2006), יומה האחרון של מלחמת לבנון השנייה, נפל גיא בקרב בכפר עייתה א-שעב. 

בן 24 בנופלו, הובא למנוחות בבית-העלמין הצבאי בהר הרצל שבירושלים. הותיר עם לכתו הורים, אח, שתי אחיות ובת זוג.


פאי הפקאן היא עוגת יום ההולדת שגיא אהב.

מצרכים

חומרים לבצק:

2/3 גבינה 9%

1 וחצי כוסות קמח

175 ג' חמאה


חומרים למילוי:

250 ג' אגוזי פקאן

2 כוסות סוכר חום

50 ג' חמאה

2 כפיות סוכר וניל

2 ביצים


אופן הכנה

להכנת הבצק:

  1. לחמם תנור לחום בינוני גבוה

  2. לערבב את כל החומרים לבצק אחיד.

  3. לשטח את הצק בתבנית פאי בקוטר 26 ס"מ

  4. לאפות את הבצק 1/2 אפייה.


להכנת הפאי:

  1. להוציא את הבצק מהתנור.

  2. לפזר את כל אגוזי הפקאן על הבצק האפוי למחצה.

  3. לערבב בסיר על להבה בחום נמוך : 50 ג'חמאה, סוכר וסוכר וניל.

  4. לאחר שהסוכר נמס, להוריד מהאש ולצנן   מעט.

  5. להוסיף לבלילה את הביצים. בכל פעם ביצה ולערבב

  6. לשפוך את כל התערובת על הפקאנים ולאפות בחום בינוני 1/2 בערך.

  7. לבדוק שלא ישרף.

  • Facebook
  • Instagram

© 2015 כל הזכויות שמורות למתכון עם זיכרון.