top of page

פאי לימון

אייל מבורך טויטו ז״ל

Empower
Growth

לחצו כאן

אייל נולד במושב בית גמליאל.
אייל אהב לשחק כדורסל עם האחים שלו והיה דמות להערצה לכל אדם שפגש בדרך.

הוא היה מפקד מחלקה בגדוד 202, חטיבת הצנחנים,
נפל בקרב בדרום רצועת עזה ב 22/01/24 בן 22 בנופלו.


משפחתו מספרת: "פאי לימון היה הקינוח האהוב על אייל, כשחזר מהצבא תמיד ביקש שנכין בשבילו."

לקריאת הסיפור של
אייל מבורך טויטו ז״ל

מצרכים

קלתית-

100 גרם חמאה רכה

100 גרם או שקית אבקת סוכר

ביצה

שתי כוסות או 280 גרם קמח

קרם ללימון-

2 ביצים

80 גרם סוכר

45 מ"ל מיץ לימון

קליפה מגוררת מלימון אחד

75 גרם חמאה רכה חתוכה לקוביות

למרנג-

3 חלבונים בטמפרטורת החדר

200 גרם סוכר

אופן הכנה

מכינים את הקלתית-

בקערה מערבבים חמאה מומסת ואבקת סוכר.

טורפים פנימה ביצה.

מוסיפים קמח ומערבבים רק עד לקבלת בצק אחיד.

מהדקים בידיים את הבצק לתחתית וגם לדפנות של תבנית מרופדת בנייר אפייה.

דוקרים במזלג מקררים את הבצק לכחצי שעה ואופים על 180 מעלות 12-15 דקות, עד שהקלתית זהובה.

קרם לימון- בסיר שמים ביצים, סוכר, מיץ וקליפת לימון וטורפים היטב באמצעות מטרפה. מבשלים את התערובת תוך כדי טריפה מתמדת על גבי להבה בינונית עד שמתקבל קרם אחיד וסמיך.
מסירים מהאש, מוסיפים את החמאה ומערבבים עד שהיא נמסה בקרם.
הקרם דליל בשלב זה וזה בסדר.
מעבירים את הקרם לקופסה סגורה ומצננים במקרר במשך 2-3 שעות או עד שהקרם קר לחלוטין.
ממלאים את הקלתית האפויה בקרם הקר עד החלק העליון ומיישרים.

bottom of page