top of page

פאי אגסים, שקדים ושוקולד לבן

דוד מאיר ז״ל

Empower
Growth

לחצו כאן

דוד גדל בכוכב השחר. הוא היה אדם פשוט ולא מפונק, שמסתפק במועט ויודע להסתדר בכל מצב. יחד עם זאת הוא ידע להנות ולהתפנק ממה שלחיים יש להציע.
דוד ידע לעשות הכול, ידו בכל, הכול אפשרי, והכול הוא יכול לעשות לבד.
אוכל טוב זה לגמרי היה משהו שהוא ידע ליהנות ממנו. הוא אהב במיוחד בשר טוב, גבינות, עוגות ופינוקים.
דוד היה לוחם מילואים בסיירת מטכ"ל, שנפל בשמחת תורה בקרב על קיבוץ בארי.
בן 31 במותו. הותיר אחריו אישה, ענת, תינוק בן 9 חודשים, שקד, הורים ו-6 אחים ואחיות.


אחת החולשות של דוד זה מתוקים – שוקולדים ועוגות.

במתכון זה בחרה אשתו לשלב בין אהבתו לפאי אגסים לשוקולד לבן שכה אהב.

לקריאת הסיפור של
דוד מאיר ז״ל

מצרכים

לבצק:
1.5 כוסות קמח לבן
150 גרם חמאה - לחתוך לקוביות
2 גפות אבקת סוכר

לאגסים:
3 אגסים בינוניים
1 ליטר מים
1 כוס סוכר חום

למילוי קרם שקדים:
2 כוסות אבקת שקדים או שקדים טחונים
1.5 כוסות אבקת סוכר
180 גר׳ חמאה רכה
כפית תמצית וניל
2 ביצים
כפית תמצית שקדים
2 כפות קמח
קינמון
שקדים פרוסים

לעיטור:

שוקולד לבן מומס

אופן הכנה

מחממים תנור ל180 מעלות.
הכנת הבצק:
מערבבים קמח ואבקת סוכר, מוסיפים את החמאה (מומלץ לחתוך לקוביות ולהוסיף בהדרגה), עד לקבלת בצק אחיד.
על תבנית פורסים את הבצק ומחוררים עם מזלג בתחתית. מכניסים להקפאה.

הכנת האגסים:
ממיסים בסיר מים וסוכר
קולפים את האגסים, פורסים ומכניסים לסיר עם המים והסוכר שהומסו.
לאחר שהמים רותחים עם האגסים, מבשלים עוד כחצי שעה, עד שהאגסים מתרככים.
מוציאים את האגסים ומשאירים את הנוזל להתקרר.
לאחר שהאגסים התקררו, פורסים לפרוסות דקות.

הכנת קרם שקדים:
מערביבם את הסוכר, תמצית הוניל, קמח השקדים והחמאה.
מוסיפים ביצים ותמצית השקדים.
מוסיפים את הקמח ומערבבים עד שהכל מאוחד.

הרכבת הפאי:
מוציאים את תבנית הבצק מהקפאה, ומפזרים על הבצק את קרם שקדים.
מניחים על קרם השקדים את האגסים הפרוסים.
מפזרים עליהם קינמון, ועל הבצק בין האגסים מפזרים שקדים פרוסים.

אופים למשך 35 דקות ומברישים את האגסים בסירופ הנוזל שנותר מהבישול של האגסים.

ממיסים שוקולד לבן ומזלפים בעדינות מעל העוגה.

bottom of page