עוגת תפוזים

עמית כלפו בן יגאל ז"ל
לקריאת הסיפור של 
עמית כלפו בן יגאל ז"ל

בן בכור לנאוה וברוך. נולד ביום כ"ב בשבט תשנ"ט (8.2.1999) ברמת גן.

עמית התגייס ב21 לנובמבר 2017. הוא עבר טירונות ובסופה הגיע לסיירת גולני.

הגן בחירוף על מדינת ישראל ואף רשם באחד הפוסטים שלו בפייסבוק "להיות גולנצ'יק זה לא להסתכל לאחור ולדעת שיש מדינה שלמה מאחורייך"

נפל בפעילות מבצעית ביום י"ח באייר תש"ף ערב ל"ג בעומר (12.5.2020). בן עשרים ואחת בנפלו. הוא הובא למנוחות בחלקה הצבאית בבית העלמין בבאר יעקב.

מצרכים

  • 6 ביצים

  • 2 וחצי כוסות קמח

  • 2 כוסות סוכר

  • 3/4 כוס שמן

  • 1 כוס תפוזים סחוט

  • 1 אבקת אפייה

  • 1 סוכר וניל

  • גרידת לימון

אופן הכנה

מחממים תנור ל180 מעלות.

משמנים סיר פלא או כל תבנית גבוהה.

קערה 1:

6 חלבונים מקציפים ובהדרגה מוסיפים 1 וחצי כוס סוכר.

קערה 2:

6 חלמונים וחצי כוס סוכר, להקציף עד שהחלמונים בהירים ואז בהדרגה מוסיפים, סוכר וניל, שמן, מיץ תפוזים, גרידת לימון וקמח עם אבקת אפייה.

כששתי הקערות מוכנות מוסיפים את החלבונים המוקצפים בהדרגה ובהרבה אהבה.

מכניסים לתנור ל50-40 דקות עד שיוצא קיסם יבש.

בתיאבון