top of page
מצרכים
6 חלבונים
1 כוס סוכר
6 חלמונים
2 כפות שמן
2 כפות מיץ לימון
1 כף תמצית וניל
1 כף קליפת לימון מגוררת
קורט מלח
1 כוס קמח
אופן הכנה
לחמם תנור לחום בינוני
להקציף את החלבונים בקערה גדולה. כאשר מתחיל להיווצר קצף, להוסיף את הסוכר בארבע – חמש פעמים ולהמשיך להקציף עד שמתקבל קצף גמיש.
לבחוש היטב בנפרד את החלמונים, השמן, מיץ לימון, תמצית וניל, קליפת לימון וקורט מלח, להוסיף לקצף בתנועות עטיפה.
להוסיף קמח לתערובת של הקערה בשתיים שלוש פעמים.
לאחר כל תוספת לערבב בתנועת עטיפה, עד שהקמח ייבלע ולצקת את הבצק לתבנית אפייה משומנת.
לאפות בחום בינוני כ-50-60 דקות.
העוגה מוכנה כשקיסם שנעוץ במרכזה יוצא נקי.
להוציא את העוגה מהתבנית לאחר צינון של 15 דקות.
bottom of page