top of page

עוגת קרפים

איתי סבן ז״ל

Empower
Growth

איתי סבן ז"ל נולד ביום ג' במרחשוון תשס"ב (20.10.2001).

איתי שירת בגדוד 51 של חטיבת גולני

איתי נפל ביום ד' בתמוז תש"פ (26.6.2020), לאחר שחזר לביתו מהבסיס, עת היה במסיבה עם חבריו במהלכה סבל דום לב פתאומי ונפטר.

איתי, בן שמונה עשרה וחצי בנופלו, הותיר אחריו הורים, עדי ואבי ואחות גדולה, עידן.


עמית, בת זוגתו של איתי: "זו העוגה שאיתי ביקש ממני ליום הולדתו השמונה עשרה, פיקששתי בעוגה מעט והיא יצאה כמו עוגת פנקייקים ולא עוגת קרפים, ואיתי כל כך העריך את זה שהכנתי לו אותה למרות שאני יודעת שהעוגה לא הייתה טעימה כמו שהייתה אמורה"

לקריאת הסיפור של
איתי סבן ז״ל

מצרכים

מתכון לקרפים:

2 כוסות קמח

2 כןסות חלב

1 סוכר וניל

2 כפות סוכר

3 כפיות שמן

3-4 ביצים תלוי בגודל


מתכון לקרם שיבנה את השכבות עם הקרפים:

1 שמנת מתוקה

1 אינסטנט פודינג וניל

1 כוס חלב

מחית וניל (אופציונלי)


מתכון לגנאש שוקולד:

1/2 מיכל שמנת מתוקה

1 חפיסת שוקולד חלב

אופן הכנה

1. מניחים בקערה את הקמח והסוכרים, מוסיפים את הביצים, החלב, והשמן ובעזרת מטרפה טורפים טוב עד שהבלילה חלקה וללא גושים.

2. מחממים מחבת ומשמנים אותה, בינתיים שופכים את הבלילה לתוך בקבוק לחיץ (אפשר גם עם מצקת, עניין של נוחיות).

3. מכינים מכינים קרפים בדיוק כמו שמכינים פנקייק- הבלילה צריכה להיות דלילה, אם היא נראית לכם סמיכה מדי- תוסיפו חלב לפי הצורך.

שופכים מעט מהבלילה במרכז המחבת, ו״מסיעים״ אותה כך שיווצר עיגול שמתפרש על כל המחבת! הופכים אחרי 1-2 דקות, ויש לנו קרפ.

4. מחכים שערימת הקרפים יתקררו ובינתיים מכינים את הגנאש כדי שיספיק להתקרר- בקערה שמתאימה למיקרוגל שמים את השוקולד והשמנת וממיסים במיקרוגל כל פעם 30 שניות ומוציאים לערבב, כדי שהשוקולד לא יישרף. מניחים בצד שיתקרר.

5. מכינים את הקרם- בקערת המיקסר שופכים את השמנת המתוקה יחד עם החלב, הפודינג והמחית וניל. מקציפים בעוצמה בינונית עד שנהיה קרם יציב.

6. מוודאים שהקרפים התקררו ואפשר להתחיל להרכיב- ממש כמו שזה נשמע, עוגת שכבות, מניחים על מגש מעט קרם כדי להדביק את הקרפ הראשון לתחתית, מניחים את הקרפ ומתחילים- שכבת קרפ, שכבת קרם, שכבת קרפ, שכבת קרם וככה הלאה. בין לבין השכבות אפשר לקשט עם שוקולדים למיניהם ועם הגנאש (משפר מאוד את העוגה).

7. לאחר שסיימנו והגענו לקרפ האחרון- מניחים אותו ומעליו שופכים את יתר גנאש השוקולד. ניתן כמובן לקשט לפי רצונכם.

bottom of page