עוגת קרם

ליאור בן נעים ז''ל
לקריאת הסיפור של 
ליאור בן נעים ז''ל

בתאריך י"ז באדר תשס"א (12.03.2001) נפל ליאור בעת מילוי תפקידו והוא בן עשרים. הותיר אחריו הורים, אחות ואח. ליאור נטמן בבית-העלמין הצבאי בהר הרצל. לאחר מותו הועלה לדרגת סמל.

מצרכים

לעוגה:

200 גרם חמאה רכה

 1 וחצי כוס סוכר

4 חלמונים

1 כף תמצית וניל

קורט מלח

3 וחצי כוסות קמח 

1 וחצי שקית אבקת אפייה

1 וחצי כוס חלב/מיץ

4 חלבונים


לקרם:

חבילה של אינסטנט פודינג וניל

כוס חלב קר

מיכל אחד של שמנת מתוקה קרה

אופן הכנה

  1.  לחמם את התור לחום בינוני

  2. לערב יחד את החמאה, כוס סוכר, חלמונים, תמצית וניל וקורט מלח עד שמקבלת תערובת קרמית.

  3. לערבב קמח, אבקת אפייה ונוזלים בקערה נפרדת.

  4. להוסיף לתערובת הקרמית מסעיף 2 את תערובת מסעיף 3, תוך כדי בחישה, עד שמתקבל בצק חלק.

  5. להקציף 4 חלבונים בקערה בנינונית. להוסיף את הסוכר בהדרגה, עד לקבלת קצף חלק. 

  6. להוסיף את הקצף לתערובת העוגה בתנועות קיפול ולצקת לתבנית אפיי משומנת בגודל 26.

  7. לאפות למשך 60 עד 70 דק.

  8. להוציא את העודה מהתבנית.

להכנת הקרם-

יש לערבב את המצרכים של הקרם יחד במיקסר ולמרוח על העוגה.

  • Facebook
  • Instagram

© 2015 כל הזכויות שמורות למתכון עם זיכרון.