עוגת קינמון
דניאל שירן ז''ל
Empower
Growth
סמ"ר דניאל שירן ז"ל נהרג בקרב בכפר מרכבה, במלחמת לבנון השנייה ביום י' באב תשס"ו (4.8.2006).
דניאל היה בן עשרים בנופלו. הוא הובא למנוחת עולמים בבית-העלמין הצבאי בחיפה. הותיר הורים, אח ואחות.
אימו ורדה מספרת על עוגת הקינמון -
כשדניאל היה חוזר לצבא אחרי סופ״ש בבית, הייתי תמיד אורזת לו 2-3 עוגות קינמון שאפיתי עבורו ועבור החברים בצבא
הייתי אופה אותן בתבניות חד פעמיות מוארכות (״תבניות של אינגליש קייק״), מכסה כל עוגה בנייר אלומיניום, מניחה מעל סכין פלסטיק, מכניסה לשקית ניילון ואורזת לו בתרמיל.
אחרי שדניאל נפל, החברים סיפרו שאהבו מאד את העוגות שלי ולפעמים אפילו הוציאו אותן מהתרמיל של דניאל ללא ידיעתו, התחילו לאכול וכיבדו אותו, ורק אז הוא שם לב שהם מכבדים אותו בעוגות שלו.."
לקריאת הסיפור של
דניאל שירן ז''ל
מצרכים
לעוגה
4 ביצים מופרדות
1.5 כוסות סוכר
1 כוס מיץ תפוזים (אני משתמשת במיץ סחוט טרי מהסופרמרקט)
שקית סוכר וניל
קצת פחות מ-1/2 כוס שמן
2 כוסות קמח תופח
תערובת קינמון
1/4 כוס שבבי קוקוס דקים
2-3 כפות גדושות סוכר (תערובת של סוכר לבן + דמררה)
1 כפית קנמון
אופן הכנה
1. להקציף את החלבונים, כשמתחיל להיווצר קצף להוסיף כ- 1/2 כוס סוכר ולהמשיך להקציף עד לקבלת קצף קשה.
2. בקערה נפרדת לערבל את החלמונים, להוסיף את יתרת הסוכר תוך המשך ערבול עד לקבלת תערובת קצפית.
להוסיף את שאר החומרים לפי הסדר תוך המשך ערבול (זהירות - המיץ משפריץ בעת הוספתו..) ולבסוף להוסיף את הקצף ידנית בתנועות עטיפה.
3. לשמן קלות תבנית עגולה (קוטר 28 ס"מ) או 3 תבניות אינגליש קייק ולשפוך פנימה 1/2 מכמות הבצק, על זה לפזר כמחצית מתערובת הקינמון (בשכבה אחידה על פני כל הבצק), על זה את יתרת הבצק ועליו עוד שכבה אחידה של תערובת הקינמון.
(אם כמות תערובת הקינמון לא מספיקה – מכינים עוד).
4. לאפות בתנור שחומם מראש ל- ◦180 כ-45-50 דקות. לבדוק עם קיסם שהעוגה אפויה, אך לא יבשה מידי (שלא יהיה בצק על הקיסם אבל יכולים להיות קצת פרורים לחים).