top of page

עוגת פרג

שחר רפאלי ז״ל

Empower
Growth

שחר רפאלי ז"ל נפל ביום כ' בתמוז תשנ"ג (9.7.1993) בקרב בסוג'וד, בדרום לבנון

בן עשרים ואחת היה בנופלו. הוא הובא למנוחת עולמים בבית העלמין בקיבוץ בית השיטה.

שחר הותיר אחריו הורים, שלוש אחיות ואח.


אחותו של שחר מספרת שעוגת הפרג הייתה עוגן ההצלה של שחר בימי השרות בצבא. אמא (פנינה) הייתה שולחת חבילה עם כל טוב ותמיד עוגת הפרג כיכבה. בשבעה ובימי השנה אמא תמיד היתה מקפידה שתהיה עוגת פרג.

לקריאת הסיפור של
שחר רפאלי ז״ל

מצרכים

בצק

2.5 כוסות קמח

חצי גביע לבן

בערך אותה כמות מים קרים

200 גרם חמאה קרה.


מלית פרג

200 גרם פרג טחון טרי, חשוב להקפיד שיהיה טרי

קצת יותר מחצי כוס חלב

3/4 כוס סוכר

1 כף דבש

אופן הכנה

אופן ההכנה:

בצק- ללוש היטב את כל חומרי הבצק לבצק גמיש ולהכניס למקרר לכמה שעות (או 30 דקות לערך בפריזר), ניתן לאפות גם ביום אחר.

מלית- מבשלים חלב עם סוכר ודבש עד שהסוכר נמס, לא להגיע לרתיחה.

להוסיף את הפרג ולערבב כל הזמן עד שהפרג סופג את כל הטעמים והחלב נטמע היטב בפרג. אם יוצא מעט יבש להוסיף חלב.

הכנת העוגה:

לחלק את הבצק ל-5 חלקים שווים ולרדד מכל חלק עלה דק. במרכז להניח בנדיבות פרג ולסגור משני הצדדים.

כדי להשביח את המאפה רצוי להכניס לפריזר לשעה ומיד לתנור.

אפיה:

לחמם ל-180 מעלות, לאפות עד שזהוב  למעלה, הזמן תלוי בתנור.

לאפות בתנור מחומם מראש.

bottom of page