עוגת פירורים

גלעד פישר ז''ל
לקריאת הסיפור של 
גלעד פישר ז''ל

גלעד נפל בקרב בצפון רצועת עזה בחג הסוכות, ביום ט"ו בתשרי תשס"ה (30.9.2004), והוא בן 22.

גלעד הובא למנוחת עולמים בבית-העלמין בהושעיה והיה לחלל צה"ל הראשון של היישוב. הותיר הורים, שתי אחיות - ענבל ורעות ואח - חגי.

מצרכים

לבצק:
350 גרם קמח תופח
4 חלמונים
200 גרם מרגרינה רכה ללא מלח
2 כפות סוכר

לקרם:
4 חלבונים
כוס סוכר
חבילת אינסטנט פודינג וניל
200 גרם שוקולד מריר (מגורד)
תבנית משומנת בגדול 25X25 ס"מ

אופן הכנה

1. מחממים תנור ל-180 מעלות
2. להכנת הבצק – שמים בקערה את כל חומרי הבצק, לשים לבצק אחיד. מחלקים את הבצק לשני שליש, ושליש, ושמיים בצד.
3. להכנת הקרם – בקערת מערבל מקציפים את החלבונים, כשמתחיל להיווצר קצף מוסיפים את הסוכר בהדרגה, מוסיפים פודינג וניל ומקציפים למשך דקה נוספת.
4. משטחים שני שליש מהבצק בתבנית, מעליו מפזרים את השוקולד, ומעליהם מורחים את הקרם.
מעל הקרם מגררים את הבצק שנותר במגררת גסה באופן שווה.
אופים למשך 40-50 דק עד שהפירורים מזהיבים והקצף מתקשה

  • Facebook
  • Instagram

© 2015 כל הזכויות שמורות למתכון עם זיכרון.