מצרכים
6 ביצים
1 ½ כוסות סוכר
2 כוסות קמח תופח
1 כף מים קרים
2 כפות שמן
1 ג׳לי בזק צהוב
4-3 בננות לעוגה
תמצית וניל
אופן הכנה
1. בקערה אחת מקציפים 6 חלבונים עם כף מים קרים מוסיפים בהדרגה את הסוכר עד לקבלת קצף יציב
2. בקערה שנייה מערבבים 6 חלמונים 2 כוסות קמח תופח 2 כפות שמן – לערבב הכל יחד לעיסה אחת.
3. מאחדים את שתי העיסות, מומלץ להעביר הקצף לתוך עיסת החלבון תוך תנועת קיפול עד לקבלת עיסה אחידה.
4. מעבירים לתבנית ( אפשר עגולה או חד פעמית מרובעת בגודל בינוני )
5. מכניסים לאפייה בתנור בחום של 200 מעלות, לאחר שהעוגה מתחילה לתפוח אפשר להנמיך ל 180 או 150 מעלות. ( תלוי בתנור).
6. לאחר האפייה כשהעוגה עדיין חמימה מכינים בקערית או מים עם תמצית וניל, מרטיבים את העוגה - חותכים בננות לעיגולים, ומסדרים על העוגה.
7. את הג׳לי מכינים לפי הוראות על הקופסא ויוצקים על העוגה עם הבננות ומכניסים למקרר למספר דקות שהג׳לי יתקשה