top of page

עוגת השוקולד של גיא בוילנד ז״ל

גיא בוילנד ז''ל

Empower
Growth

גיא נפל בקרב במבצע "צוק איתן" ביום כ"ח בתמוז תשע"ד (25.7.2014). 

גיא היה בן עשרים ואחת בנפלו. הוא הובא למנוחת עולמים בבית העלמין בקיבוץ גינוסר, מקום מגוריו. הותיר הורים, אחות ואח.

לקריאת הסיפור של
גיא בוילנד ז''ל

מצרכים

לעוגה:

200 ג חמאה

2 כוסות סוכר

גביע שמנת חמוצה/יוגורט

רבע כפית מלח

2 כפיות נס קפה בכוס מים חמים (לערבב כמובן)

3 כפות קקאו

3 כפות שוקולית

2 ביצים

2 כפיות אבקת אפייה

2 כפיות תמצית וניל

3 כוסות קמח תופח


ציפוי לעוגה –


50 גרם חמאה

חצי כוס סוכר,

2 כפות קקאו,

2 כפות שוקולית,

3 כפות חלב

חבילת שוקולד פרה


אופן הכנה

אופן הכנת העוגה:

  1. לערבב יחד את כל החומרים חוץ מהקמח במעבד מזון, למשך דקה. 
  2.  להוסיף בהדרגה את הקמח.
  3. לשמן תבנית בגודל 28 ולהעביר את העיסה לתבנית.
  4. לאפות בתנור בחום 180 מעלות כ45 דקות.
  5. אחרי שמוציאים מהתנור לתת להתקרר מספר דק ואז לשים מעל את ציפוי השוקולד.

אופן הכנת ציפוי השוקולד:

  1. מערבבים היטב עד שהכל נמס
  2. ואז מוסיפים חבילת שוקולד פרה.
  3. לפזר על העוגה בעודה חמה.
bottom of page