עוגת גבינה פירורים של עופר
עופר איפרח ז״ל
Empower
Growth
נולד ביום ד' בתמוז תשכ"ט (20.6.1969) בירושלים להוריו חנה ומימון, גדל במושב בר גיורא. גויס לצה"ל במאי 1987 ושירת בחיל השריון.
במהלך שירותו הצבאי נישא לרחלי. בעת ירח הדבש שלהם בכנרת, עופר טבע בעקבות מערבולת בים.
עופר נפל ביום י"ז באב תשמ"ט (18.8.1989) בעת שירותו והובא למנוחת-עולמים בבית-העלמין הצבאי בהר הרצל בירושלים.
עופר השאיר אחריו אישה הרה, הורים, שני אחים, ושלוש אחיות. לאחר מותו, נולדה בתו - עופרי.
עוגת הגבינה הזו היא העוגה שהיה אוכל בכל ארוחת שישי.
לקריאת הסיפור של
עופר איפרח ז״ל
מצרכים
100 גרם קמח לבן
60 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
45 גרם אבקת סוכר
חלמון
למלית הגבינה-
250 גרם שמנת מתוקה
250 גרם גבינה לבנה
50 גרם אבקת סוכר
40 גרם אינסטנט פודינג וניל
100 גרם גבינת שמנת
לשכבה העליונה-
50 גרם ביסקוויטים
50 גרם שוקולד לבן
50 גרם חמאה
אופן הכנה
להכנת התחתית- נעבד את כל המרכיבים (מלבד לחלמון) במעבד מזון, עד שאין גושים של חמאה. מוסיפים למעבד המזון את החלמון ומעבדים עד לאיחוד (אם הבצק יוצא יבש מידי ולא מתאחד, ניתן להוסיף ממש מעט מים רק עד לכדי איחוד). את הבצק שנוצר לנו מניחים בין 2 ניירות אפייה ומרדדים בעזרת מערוך. מניחים כתחתית בתבנית (קוטר 18) ואופים 170° כ-10 דקות / עד שמזהיב. את השאריות אופים בנפרד, ולאחר שהן מתקררות- מפוררים על מנת שחלק זה ישמש אותנו לשכבת הפירורים של העוגה
להכנת מלית הגבינה : מקציפים את השמנת המתוקה יחד עם אינסטנט פודינג עד לקבלת קצפת יציבה. במקביל- מערבבים בקערה נפרדת את הגבינה הלבנה, גבינת השמנת ואבקת הסוכר. מקפלים בעדינות את הקצפת היציבה לתוך קערת הגבינות עד לקבלת אחידות. שופכים הכל מעל התחתית ומכניסים למקרר, רצוי ללילה שלם
לאחר קירור מלא, טוחנים את הביסקוויטים במעבד מזון חתיכות גסות יחסית, ובמקביל מחממים במיקרו חמאה ושוקולד לבן. מערבבים את הביסקוויטים יחד עם החמאה והשוקולד הלבן, ומוסיפים את התערובת שנוצרה לתוך הפירורים שנותרו לנו. מפזרים הכל מעל עוגת הגבינה.
בתאבון!