עוגת גבינה פירורים של עופר

עופר איפרח ז״ל
לקריאת הסיפור של 
עופר איפרח ז״ל

נולד ביום ד' בתמוז תשכ"ט (20.6.1969) בירושלים להוריו חנה ומימון, גדל במושב בר גיורא. גויס לצה"ל במאי 1987 ושירת בחיל השריון.

במהלך שירותו הצבאי נישא לרחלי. בעת ירח הדבש שלהם בכנרת, עופר טבע בעקבות מערבולת בים.

עופר נפל ביום י"ז באב תשמ"ט (18.8.1989) בעת שירותו והובא למנוחת-עולמים בבית-העלמין הצבאי בהר הרצל בירושלים.

עופר השאיר אחריו אישה הרה, הורים, שני אחים, ושלוש אחיות. לאחר מותו, נולדה בתו - עופרי.

עוגת הגבינה הזו היא העוגה שהיה אוכל בכל ארוחת שישי.

מצרכים

100 גרם קמח לבן

60 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות

45 גרם אבקת סוכר

חלמון

למלית הגבינה-

250 גרם שמנת מתוקה

250 גרם גבינה לבנה

50 גרם אבקת סוכר

40 גרם אינסטנט פודינג וניל

100 גרם גבינת שמנת

לשכבה העליונה-

50 גרם ביסקוויטים

50 גרם שוקולד לבן

50 גרם חמאה

אופן הכנה

  • להכנת התחתית- נעבד את כל המרכיבים (מלבד לחלמון) במעבד מזון, עד שאין גושים של חמאה. מוסיפים למעבד המזון את החלמון ומעבדים עד לאיחוד (אם הבצק יוצא יבש מידי ולא מתאחד, ניתן להוסיף ממש מעט מים רק עד לכדי איחוד). את הבצק שנוצר לנו מניחים בין 2 ניירות אפייה ומרדדים בעזרת מערוך. מניחים כתחתית בתבנית (קוטר 18) ואופים 170° כ-10 דקות / עד שמזהיב. את השאריות אופים בנפרד, ולאחר שהן מתקררות- מפוררים על מנת שחלק זה ישמש אותנו לשכבת הפירורים של העוגה

  • להכנת מלית הגבינה : מקציפים את השמנת המתוקה יחד עם אינסטנט פודינג עד לקבלת קצפת יציבה. במקביל- מערבבים בקערה נפרדת את הגבינה הלבנה, גבינת השמנת ואבקת הסוכר. מקפלים בעדינות את הקצפת היציבה לתוך קערת הגבינות עד לקבלת אחידות. שופכים הכל מעל התחתית ומכניסים למקרר, רצוי ללילה שלם

  • לאחר קירור מלא, טוחנים את הביסקוויטים במעבד מזון חתיכות גסות יחסית, ובמקביל מחממים במיקרו חמאה ושוקולד לבן. מערבבים את הביסקוויטים יחד עם החמאה והשוקולד הלבן, ומוסיפים את התערובת שנוצרה לתוך הפירורים שנותרו לנו. מפזרים הכל מעל עוגת הגבינה.

בתאבון!