עוגת גבינה עם קרם קפה

שי ברנשטיין ז''ל
לקריאת הסיפור של 
שי ברנשטיין ז''ל

סרן שי ברנשטיין נפל בקרב בדרום לבנון בי"ח באב תשס"ו (12.8.2006). יומיים לפני תום מלחמת לבנון השנייה. 

בן 24 היה בנפלו. 

הוא נטמן בחלקה הצבאית בבית העלמין בבאר שבע ב – 13.8.2006. 

מצרכים

לעוגה:

4 ביצים מופרדות

1 ועוד ¼ כוסות סוכר

גביע שמנת חמוצה

500 גרם גבינה לבנה 9%

4 כפות קורנפלור

4 כפות אינסטנט פודינג וניל


לקרם:

מיכל אחד של שמנת מתוקה

כף סוכר

כף קפה נמס( לא מגורען)

אופן הכנה

להכנת העוגה:

  1. מחממים תנור ל-175°

  2. מקציפים את החלבונים ומוסיפים בהדרגה כוס סוכר אחת.

  3. ממשיכים להקציף עד לקבלת קצף יציב.

  4. מקציפים בנפרד את החלמונים עם ¼ כוס סוכר עד לקבלת קצף בהיר.

  5. מוסיפים לחלמונים את השמנת חמוצה, גבינה, קורנפלור ופודינג וניל-

  6. מערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.

  7. מוסיפים לתערובת הגבינה את קצף החלבונים בתנועת קיפול.

  8. יוצקים לתבנית אפיה משומנת ואופים כ-50-60 דקות- עד שהעוגה מזהיבה.

  9. מוציאים מהתנור ומצננים היטב.


להכנת הקרם:

  1. מקציפים את השמנת מתוקה עם סוכר וקפה - עד שנוצר קרם.

  2. מורחים בתנועות עגולות על העוגה.

  • Facebook
  • Instagram

© 2015 כל הזכויות שמורות למתכון עם זיכרון.