top of page

עוגת גבינה עם קרם קפה

שי ברנשטיין ז''ל

Empower
Growth

סרן שי ברנשטיין נפל בקרב בדרום לבנון בי"ח באב תשס"ו (12.8.2006). יומיים לפני תום מלחמת לבנון השנייה. 

בן 24 היה בנפלו. 

הוא נטמן בחלקה הצבאית בבית העלמין בבאר שבע ב – 13.8.2006. 

לקריאת הסיפור של
שי ברנשטיין ז''ל

מצרכים

לעוגה:

4 ביצים מופרדות

1 ועוד ¼ כוסות סוכר

גביע שמנת חמוצה

500 גרם גבינה לבנה 9%

4 כפות קורנפלור

4 כפות אינסטנט פודינג וניל


לקרם:

מיכל אחד של שמנת מתוקה

כף סוכר

כף קפה נמס( לא מגורען)

אופן הכנה

להכנת העוגה:

  1. מחממים תנור ל-175°

  2. מקציפים את החלבונים ומוסיפים בהדרגה כוס סוכר אחת.

  3. ממשיכים להקציף עד לקבלת קצף יציב.

  4. מקציפים בנפרד את החלמונים עם ¼ כוס סוכר עד לקבלת קצף בהיר.

  5. מוסיפים לחלמונים את השמנת חמוצה, גבינה, קורנפלור ופודינג וניל-

  6. מערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.

  7. מוסיפים לתערובת הגבינה את קצף החלבונים בתנועת קיפול.

  8. יוצקים לתבנית אפיה משומנת ואופים כ-50-60 דקות- עד שהעוגה מזהיבה.

  9. מוציאים מהתנור ומצננים היטב.


להכנת הקרם:

  1. מקציפים את השמנת מתוקה עם סוכר וקפה - עד שנוצר קרם.

  2. מורחים בתנועות עגולות על העוגה.

bottom of page