עוגת בראוניז

אבי גרינצויג ז''ל
לקריאת הסיפור של 
אבי גרינצויג ז''ל

סמל ראשון אבי גרינצויג נפל בקרב במבצע "צוק איתן" ביום כ"ח בתמוז תשע"ד (25.7.2014). על שהראה דבקות במשימה וחתירה לניצחון, אחריות ורעות, הוענק לו אחרי נפילתו ציון לשבח של אלוף הפיקוד.

אבי היה בן עשרים בנפלו. הוא הובא למנוחות בבית העלמין הצבאי בסגולה, פתח תקווה. הותיר הורים, אחות תאומה, ואת בת זוגתו מלורי וולטר.


עוגת הבראוניז הייתה אהובה על אבי במיוחד.

מצרכים

100 גרם שוקולד מריר

150 גרם חמאה

3 ביצים

1 כף תמצית וניל

1.5 כוס סוכר

1 כוס קמח

חצי כפית אבקת אפיה

- ניתן להוסיף אגוזים.

אופן הכנה

1. לחמם את התנור על חום של 180 מעלות.

    1-בסיר קטן על האש להמיס את השוקולד המריר והחמאה.

    2-בקערה נפרדת לערבב ביצים, תמצית וניל וסוכר.

2. מאחדים את 1 עם 2 , מערבבים, ומוסיפים קמח ואבקת אפיה.

3. בשלב זה ניתן להוסיף אגוזים.

4. משמנים את התבנית ושופכים את העיסה לתבנית בינונית, בגודל 30 על 35.

5. לאפות למשך 25-30 דק.

  • Facebook
  • Instagram

© 2015 כל הזכויות שמורות למתכון עם זיכרון.