עוגת ביסקוויטים של מירה

מירה הראל ז"ל
לקריאת הסיפור של 
מירה הראל ז"ל

בת ג'וליט ופכרי חנוני. מירה נולדה בעפולה ביום כ"ט באייר תשכ"ב (2.6.1962). בת למשפחה בת שבעה ילדים.

בשנת 1980 התגייסה מירה לצה"ל. היא שירתה כצפ"טית (מפעילת תקשורת והצפנה) בחיל הקשר. 

לאחר השחרור למדה והתגייסה למשטרה.
רב-נגד מירה נפלה בעת מילוי תפקידה ביום כ' בשבט תשע"ג (31.1.2013). בת חמישים בנפלה. היא הובאה למנוחת עולמים בבית העלמין הצבאי בעפולה. הותירה בת ושני בנים, הורים ושישה אחים.


המשפחה מספרת: "באחד מערבי המאכלים שהתקיימו ב"צופים", נחשפה מירה לעוגת הביסקוויטים, התלהבה מאוד והחליטה לנסות להכינה בביתה. מאז, עוגה זו אפיינה את מירה, אשר הכינה אותה באירועים משפחתיים מיוחד.

מצרכים

חבילת פתיבר (250 גרם)

חצי כוס חלב

גביע גבינת סקי 5% (250 גרם)

3 כפות סוכר

1 כפית תמצית וניל


לציפוי שוקולד-

חצי כוס קקאו

1 כף סוכר

¾ כוס חלב

1 כפית תמצית וניל

100 גרם חמאה

אופן הכנה

  • שכבה ראשונה- שכבה כפולה של ביסקוויטים:

שופכים לקערית ½ כוס חלב.

טובלים 2 פתיבר בחלב ומניחים אחד על השני לאורך כל התבנית

  • שכבה שניה- קרם:

מערבבים היטב בקערה את גבינת הסקי, הסוכר ותמצית הוניל.

מורחים את הקרם על שכבת הפתיבר

מוסיפים שכבה נוספת של פתיבר כפי שעשינו בהתחלה.

  • שכבה רביעית- ציפוי השוקולד:

מבשלים בסיר קטן על אש נמוכה את המצרכים לציפוי השוקולד, עד אשר נוצר קרם חלק וסמיך, מצננים מעט ויוצקים על שכבת הפתיבר.

מכניסים למקרר להתייצבות לשעתיים ומגישים

  • הערות וטיפים:

* המתכון מתאים לתבנית אינגליש קייק

* המדידה בכוס חד פעמית של שתיה קרה

* ניתן להפחית את כמות הסוכר בקרם