top of page

עוגיות שושנים

דוד חן (דודו) כהן ז"ל

Empower
Growth

דודו, נפל בתאריך 1.11.2000 עם תחילת האינתיפאדה השנייה בקרב באל-חאדר.

דודו הגיע עם כוח חילוץ וניסה לחלץ פצוע תחת אש. הוא נפגע מירי צלף ונהרג.

דודו הובא למנוחות ב

בן עשרים-ואחת היה דודו בנופלו.

לאחר נפילתו העולה לדרגת סגן, ועוטר בצל"ש האלוף על ערכי רעות ואומץ לב בעת חילוץ פצועים בקרב.

דודו , הותיר אחריו הורים אחות ואח.


על עוגיות השושנים אביו של דודו מספר – כל פעם מחדש דודו היה מבקש שישלחו לו את עוגיות השושנים לבסיס. ולא פעם החברים של דודו היו אוכלים לו את כל העוגיות לפני שהוא אפילו הספיק. כשדודו היה חוזר הביתה זה מה שהוא היה מבקש מאמא תמר להכין. מאז נפילתו של דודו בני המשפחה לא הכינו את העוגיות בבית.

לקריאת הסיפור של
דוד חן (דודו) כהן ז"ל

מצרכים

מצרכים לבצק:

1 ק"ג קמח

2 ביצים

2 כפות שמרים יבשים

1 כוס שמן

1.5 כוס מים פושרים

1 כוס סוכר

2 שקיות סוכר וניל


מצרכים למילוי:

200 גר' חמאה

2 כוסות סוכר

2 שקיות סוכר וניל


טופינג:

2- 3 שמנת של פעם

שקית סוכר וניל

אופן הכנה

אופן הכנה -

לערבב את כל מצרכי הבצק לבצק גמיש. אם קשה מידי להוסיף לסירוגין שמן ומים. לתת לתפוח עד שיכפיל גודלו. לחלק ל- 6 חלקים. לפתוח לעלה בצורת מלבן (ברוחב כ- 25 ס"מ). העלה צריך להיות דק.

למרוח 2 כפפות מהמילוי ולגלגל את העלה.

לחתוך לפרוסות ברוחב של כ- 3 ס"מ ולהניח אותן בתבנית על הצד החתוך.

אפיה ב- 170 מעלות.

כאשר תחתית העוגיות מתחילות טיפה להזהיב יש להוציא את התבנית.

לערבב בשמנת חצי שקית סוכר וניל ולהניח על כל עוגיה כפית של שמנת.

להחזיר לתנור עד שכל העוגיה תזהיב.

הערה: הרבה פעמים החמאה נמסה ו"נוזלת" החוצה וכאשר היא מתקררת היא יוצרת מעין קרמל בתחתית העוגה.

יש להוציא את העוגיות כאשר הן עדיין פושרות כי אם הם יתקררו זה ידבק לתבנית.

bottom of page