top of page

עוגיות שוקולד צ׳יפס של אוריאל

אוריאל אביעד סילברמן ז״ל

Empower
Growth

לחצו כאן

אוריאל היה אדם שמח עם חיוך תמידי, בעל לב ענק, טבח מחונן שאהב לפנק ולשמח אחרים בעיקר דרך הבישול והאוכל.

הוא תמיד דאג לאחרים בצנעה, והיה בן אדם של מעשים.

למד בישיבת ההסדר ‘איתמר’ ולאחר מכן התגייס לשיריון.

אוריאל נלחם להגיע לקרבי בהסדר, ורצה לעשות את המקסימום בשביל המדינה.

הוא עסק בהתנדבויות רבות, בין היתר ב"ידידים", בעמותה לילדים עם צרכים מיוחדים במשך שנים כאחראי צוות טכני ובלימוד נערים לקראת הבר המצווה בארגון "צהר".

המורשת שאוריאל השאיר אחריו והכי אפיינה אותו היא:

"תאהב, תתנדב, תהנה מאוכל טוב".
אוריאל נפל כגיבור ישראל בט' בשבט תשפ"ד, 19.1.2024 בקרב בחאן יונס.
הוא היה חלק מצוות טנק סמ״פ בחוד, הכי בקדימה בקרב בגדוד עם סיירת צנחנים.  

אוריאל לא גוייס למילואים בתחילה אך התעקש לעשות את המקסימום שלו בהגנה על העם הארץ.  

חבריו מהפלוגה מספרים כמה היה מקצועי ואכפתי. עשה תמיד הכי טוב כל משימה שהוטלה על הצוות

אוריאל עבד ב-2 מסעדות שף ורצה להקים יום אחד מסעדה משלו ובנוסף לעבוד בבניית תפריטים.
משפחתו מספרת: הוא פיתח בעצמו את המתכון המדויק ביותר לעוגיות שוקולד צ'יפס ה-מושלמות

שאנחנו מפרסמים כדי שכולם יוכלו להנות מהכישרון והאוכל הטעים שלו.

לקריאת הסיפור של
אוריאל אביעד סילברמן ז״ל

מצרכים

¾ כוס סוכר לבן

כוס ורבע סוכר חום דמררה

חצי כוס סוכר חום כהה

2 ביצים

¾ כוס שמן או כוס חמאה לגרסא החלבית

תמצית וניל לפי העין

2 וחצי כוסות קמח

¾ כפית אבקת סודה לשתייה

¾ כפית אבקת אפייה

כפית מלח

100 גרם שוקולד מריר קצוץ דק (עדיף בהרבה מפצפוצי שוקולד)


אופן הכנה

בקערה אחת מוסיפים את הסוכר, מערבבים היטב, מוסיפים את הביצים ומערבבים היטב שוב בעזרת מטרפה, מוסיפים את השמן ומערבבים היטב עד לקבלת עיסה אחידה ומתחיל להיווצר בועות. מוסיפים את התמצית וניל ומערבבים.

-בקערה שנייה שמים את הקמח, אבקת האפייה, סודה לשתייה ומלח ומערבבים היטב

בעזרת כף בלבד (ולא מטרפה) מקפלים את התערובת היבשה לתוך התערובת הרטובה עד שהקמח נבלע כמעט לגמרי, מוסיפים את השוקולד ומסיימים לקפל עד לאיחוד מוחלט של הרכיבים (חשוב לא לערבב יותר מדי, אלא רק עד שמתאחד לגמרי)
עוטפים בניילון נצמד ומכניסים לקירור במקפיא לכשעה עד שעתיים

יוצרים כדורים יחסית גדולים (חשוב שיהיו שווים בגודל שהאפייה תהיה שווה) ושמים במרווח של כ2 אצבעות בין כדור לכדור.

אופים בתנור שחומם מראש ל180 מעלות כ8-12 דקות, עד שהעוגיות מתחילות להזהיב בצדדים מעט מאד- זה אומר שהן מוכנות.

לפני הגשה לתת לעוגיות לנוח קצת על מנת שיתפסו צורה.

bottom of page