סהרוני שקדים

אבנר גץ ז"ל
לקריאת הסיפור של 
אבנר גץ ז"ל

אבנר שמעון גץ נפל ביום כ"ז באייר תשכ"ז (6.6.1967),  בעת מילוי תפקידו בשירות המילואים כצנחן.

הובא למנוחות בבית הקברות בהר הרצל בירושלים, הידיעה בדבר נפילתו נמסרה להוריו רק לאחר מספר ימים, לאחר נפילתו העתיקה המשפחה את מגוריה מהגליל לירושלים בכדי להיות קרובים לבנם ז"ל.

בן 22 בנופלו.
הותיר אחריו הורים, אחים וארוסה.


אורה, אחותו של אבנר מספרת שאחיה אהב מאכלים רבים, אך אלו זכורות לה כאהובות עליו במיוחד, ושריח העוגיות גרם להן להיחטף במהירות

מצרכים

200 גר' מרגרינה/חמאה/מחמאה
1 כוס אבקת סוכר
1חלמון ביצה
1 אבקת אפייה
1 סוכר וניל
קליפה מגוררת מלימון ומתפוז
100 גרם שקדים טחונים (לא קלויים)
2 וחצי כוסות קמח

אופן הכנה

ללוש היטב את הבצק, ידנית או במיקסר עם וו גיטרה
לעטוף את הבצק בניילון נצמד ולהכניס בקערה למקרר לחצי שעה עד שעה.
לאחר שהבצק התקרר, מוציאים אל משטח המכוסה בקורנפלור או קמח,
ליצור נקניק ארוך ברוחב אצבע בערך, ולחתוך מקטעים של כ- 7-8 ס"מ, לדקק מעט את הקצוות ולהניח בצורת סהרונים בתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה לאפות בתנור שחומם מראש ל170 מעלות, עד הזהבה, להשאיר בתבנית האפייה עד שיתקררו לגמרי

לציפוי:
אבקת סוכר +2 כפיות קורנפלור
ניתן להקפיא את העוגיות