top of page

הפבלובה של יונתן

יונתן סביצקי ז"ל

Empower
Growth

לחצו כאן

יונתן סביצקי ז"ל, נולד בשנת 2002 בישוב נעלה.

כבר מגיל 14 יונתן הכין את עצמו לגיוס ליחידה קרבית. הוא אהב ספורט, עסק בפיתוח גוף והשתתף בחוג כושר קרבי. בחוג הכושר הוא הכיר את בת זוגתו עדי, היו להם 4 שנים מאושרות יחד מגיל 17 ועד יומו האחרון.


יונתן, היה לוחם ביחידת אגוז שבחטיבת הקומנדו.

היחידה בה שירת הוקפצה ונשלחה לשחרר את מוצב כיסופים שהיה בשליטת המחבלים. מפאת חוסר הזמן לוחמי אגוז הגיעו רק עם נשקם האישי.

הקרב על המוצב נמשך כשבע שעות ובמהלכו שוחררו כל השוהים בחמ"ל (50 בני אדם) ללא פגע אך במחיר כבד, יונתן ושני חבריו נהרגו.


יונתן נפל ביום כ"ב בתשרי תשפ"ד (7.10.2023). בקרב על מוצב כיסופים.

בן 21 בנופלו. הוא הובא למנוחות בבית העלמין הצבאי בהר הרצל.

הותיר אחריו הורים ואחות.


הוא מאוד אהב לאכול את הפבלובה, ולמעשה ביום חמישי 5.10.2023 זו הייתה הפעם האחרונה שאכל ארוחה עם משפחתו והפבלובה הייתה המנה האחרונה שאכל איתם.

לפני שחזר לצבא ביום שישי יונתן לקח עימו מעט מהפבלובה שנשארה לדרך.

לקריאת הסיפור של
יונתן סביצקי ז"ל

מצרכים

להכנת הפבלובה:

3 ביצים

100 גרם סוכר

250 מ״ל שמנת מתוקה

כף אבקת סוכר


להכנת סירופ פירות:

חבילת פירות יער קפואים

כף סוכר

שתי כפות מיץ לימון

50 מ״ל מים

אופן הכנה

להכנת הפבלובה:

מפרידים 3 חלמונים מחלבוני הביצים הגדולות.

החלבונים צריכים להיות קרים, להקציף את החלבונים - בכלי יבש ונקי,

תוך כדי הקצפה מוסיפים 100 גרם סוכר

ומקציפים עד לקבלת קצף חזק.

לוקחים נייר אפייה, תוחמים את הגבולות של העוגה ומורחים בתוך הגבולות את הקצף ויוצרים שקע באמצע.

מכניסים לתנור שחומם מראש ל-130 מעלות למשך רבע שעה.

לאחר מכן מנמיכים את חום התנור ל-100 מעלות ומשאירים את העוגה לשעתיים.

בסיום השעתיים, משאירים לעוד שעתיים בתנור מכובה עם דלת מעט פתוחה.

מקציפים 250 מ״ל שמנת מתוקה עם כף אבקת סוכר. כשהעוגה קרה ממלאים את האמצע בקרם שמנת.

לפני ההגשה ניתן להוסיף מעל סירופ פירות יער או מעט שוקולד מריר מגורד.


להכנת סירופ פירות יער:

ניתן להכין מחבילת פירות יער קפואים שנמסו בסיר קטן על להבה בינונית עם כף סוכר ומעט מיץ לימון  ומים.

מערבבים עד לקבלת מרקם של סירופ, ומוסיפים לפבלובה.


bottom of page