top of page

המופלטה של שון

שון מונדשיין ז"ל

Empower
Growth

שון מונדשיין, נפל ביום כ"ב בתמוז תשע"ד (20.7.2014) בקרב בשכונת סג'עייה בעזה במבצע "צוק איתן"

הובא למנוחות בבית העלמין הצבאי בנחלת יצחק שבתל אביב, סמוך לביתו.

בן 19.5 בנופלו. הותיר אחריו הורים, אח ואחות.


אמו של שון מספרת על המנה שאהב:

"שון אהב מאוד מופלטה, אבל אני לא ידעתי להכין מופלטה, במוצאי חג הפסח האחרון שון ביקש שאכין לו מופלטה, אמרתי לו שאני לא יודעת להכין וממילא אני יוצאת למימונה ואביא לו מופלטה מוכנה, שון לא הניח לי הוא ממש ביקש שאני אכין. נכנס לאינטרנט והוציא לי כשלושה מתכונים וביקש שאכין את המתכון הקל ביותר עבורי להכנה העיקר שאכין לו. הכנתי לו כמה מופלטות ולאחר מכן יצאתי לחגוג, כשחזרתי הבאתי לו צלחת מופלטות ושון אמר לי ישר, אמא שלך הכי טעימות בעולם.

ביום רביעי לפני שנכנס לעזה, הייתי בחינה וביקשתי מהאישה שמכינה מופלטות מתכון בשביל הבן שלי שנכנס ללחימה בעזה, כשדיברתי עם שון סיפרתי לו והבטחתי לו שאני מכינה לו את המופלטות הכי טעימות שיחזור הביתה, במוצ"ש לאחר 3 ימים שון נהרג בנגמש עם ששת חבריו ולא זכה לטעום מהמופלטה."


לקריאת הסיפור של
שון מונדשיין ז"ל

מצרכים

קילו קמח

כפית שמרים

2-3 כוסות מים חמימים

כף סוכר

חצי כפית מלח

אופן הכנה

לערבב את כל המצרכים ולהגיע לבצק רך.

לשמן את הידיים וליצור מהבצק כדורים קצת גדולים מגודל של כדור פינג פונג.

לשמן מחבת שטוחה פעם אחת קלות מעל אש נמוכה, לשטח כדור בצק ביד ולשים על המחבת.

לאחר מכן לשטח את הכדור השני ולשים במחבת מעל.

להפוך את שניהם ושים את השלישי וכן הלאה, עד שנוצרת גבעה של מפולטות.

להעביר אותם לצלחת למרוח חמאה ודבש ולקפל 2 קיפולים ולאכול כל עוד זה חם.

bottom of page