top of page

האלפחורס שליאור אהב

ליאור סיון ז״ל

Empower
Growth

ליאור היה איש של אמת, חברות אהבה וצחוק.

ליאור התגייס לשריון לחטיבה 7 , ובמהלך שירותו הפך לקצין ומפקד צוות.

לאחר שירותו הצבאי ליאור למד הנדסת מכונות במכללת אפקה, מקצוע שהוא לא רק למד אלא יישם בכל שלב בחייו.

בזמן שירותו בצבא החל לצאת עם ליאב אותה הכיר במשך חייו כנער בבית שמש.

הם התחתנו ובהמשך השנים הביאו לעולם את טל. כשבועיים וחצי לאחר נפילתו של ליאור נולדה בתם השנייה, שקד אור.

ליאור אהב את העולם, תמיד ראה את חצי הכוס המלאה והדביק את כולם בצחוק ובחיוך שלו.

ליאור נפל בתאריך 19.12.2023 במלחמת חרבות ברזל, בחאן יונס, כאשר הגן והציל את חייהם של פקודיו וחבריו לטנק.


ליאור אהב לאכול הכל.

ולמרות זאת היה קל לבחור את האלפחורס שאהב לאכול.

העוגיה הארגנטינאית הכי טובה שיש, כמו שליאור היה.

חברתו אורי מספרת: ״הייתי מכינה לו את העוגיות בכל שבת שהיינו מתארחים אצל ליאור וליאבוש אשתו כשעוד גרו בלוד. 

תקופה מתוקה ותמימה של חברות אמת, צחוק וחלומות גדולים.

ליאור, תמיד תהיה הכי חי (ורעב) בלב של כולנו.״

לחצו כאן
לקריאת הסיפור של
ליאור סיון ז״ל

מצרכים

200 גרם חמאה רכה

100 גרם אבקת סוכר

4 חלמונים L

200 גרם או 1 1/3כוסות קורנפלור

200 גרם או 1 1/3כוסות קמח לבן

1כפית אבקת אפייה

1/4כפית אבקת סודה לשתייה

קוקוס

אופן הכנה

לבצק: 

מעבדים חמאה ואבקת סוכר במיקסר עם וו גיטרה לתערובת חלקה ואוורירית.

מוסיפים חלמונים אחד אחד ומעבדים עד שהתערובת אחידה.

מנפים יחד את שאר החומרים, מוסיפים לתערובת, מעבדים רק עד לבצק אחיד ויוצרים כדור.

שמים במקרר למשך שעה-שעתיים לקירור - כדי שיהיה נח יותר עם הבצק.

מחממים תנור ל-160 מעלות.

מעבירים את הבצק לנייר אפייה ומרדדים את הבצק לעלה בעובי 1/2 ס”מ וקורצים לעיגולים בקוטר 3-4 ס”מ.

מניחים באופן מרווח על תבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים 10 דקות, עד שהעוגיות מתחילות להזהיב בשוליים ועדיין בהירות במרכז. 

מצננים לחלוטין.


מרכיבים את העוגיות:

מורחים כפית ריבת חלב על חצי מכמות העוגיות. מצמידים להן עוגייה ריקה, ליצירת סנדוויץ’ עוגיות אלפחורס.

לוחצים מעט את העוגיות,

כדי שהריבה תציץ מהשוליים (אם אוהבים הרבה ריבה, אפשר למרוח על כל הדפנות).

מגלגלים את העוגיות בקוקוס.


bottom of page