בומבה שוקולד חלבה

דור דרעי ז״ל
לקריאת הסיפור של 
דור דרעי ז״ל

סמל דור דרעי ז"ל, נפל ב יום א' באב תשע"ד (28.07.2014) בתקרית חדירת מחבלים דרך מנהרה לישראל בסמוך לנחל עוז.

בן 18.5 בנופלו. הוא הובא למנוחות בבית העלמין הצבאי בהר הרצל. הותיר אחריו הורים ושלושה אחים.

משפחתו מספרת על המנה שכל כך אהב:

בומב חלבה, היא העוגה שהובטחה לו לכשיחזור, אך הוא לא חזר ולא הספיק לטעום ממנה.

ככל שהעוגה הייתה יותר מוגזמת הוא היה יותר מתרגש, לדור היה מאוד חשוב שכל שבת שהוא חוזר תהיה עוגה לשבת. הוא נהג להתקשר למיטל גיסתו ולבקש ממנה להכין עוגה טעימה,

מיטל מספרת שהעוגה היחידה שלא הספיקה להכין לדור והוא ביקש כמה פעמים זה את הבומב חלבה.

מצרכים

· 2 חבילות שוקולד מריר (פרה) 200 גרם סה״כ.

· 2 שמנת מתוקה 38% (500 מ״ל)

· כפית מחית / תמצית וניל

· חלבה (50 גרם)

· כוס ורבע (חד פעמית) פצפוצי אורז

· 3 כפות נוטלה / ממרח פררו רושה


לציפוי-

· 150 גרם שוקולד מריר (חבילה וחצי)

· 4 כפות שמן קנולה

אופן הכנה

מוס שוקולד -

1. ממיסים במיקרוגל בפולסים של 30 שניות 125 גרם שוקולד מריר ו3/4 כוס שמנת מתוקה עד להמסה מלאה ומניחים בצד.

2. מקציפים מיכל שמנת מתוקה (250 מל) לקצפת מעט יציבה אך רכה ומעבירים כף מהשמנת לשוקולד ומערבבים (לצורך קירור השוקולד)

3. מעבירים את קערת השוקולד לשמנת בקיפולים ובעדינות.

4. מעבירים לשקית זילוף.

קרם חלבה-

1. מקציפים 3/4 כוס חד פעמית שמנת מתוקה עם כפית מחית וניל לקצפת יציבה ורכה

2. קוצצים חצי חבילת חלבה (50 גרם, חופן) לקצוץ ממש טוב ומקפלים לשמנת מתוקה.

3. מעבירים לשקית זילוף.

לוקחים קערה/תבנית סיליקון ומתחילים להרכיב- מזלפים מוס שוקולד עד החצי עם כפית יוצרים שקע באמצע ומזלפים קצת מהקרם חלבה , סוגרים עם עוד מוס שוקולד ומשטחים. מעבירים למקפיא ל-6 שעות.

תחתית פצפוצים-

1. במיקרוגל ממיסים בפולסים של 30 שניות 75 גרם שוקולד מריר ו- 3 כפות ממרח פררו רושה / נוטלה עד להמסה מלאה.

2. מוסיפים כוס ורבע של פצפוצי אורז ומערבבים טוב.

3. מניחים בין 2 ניירות אפייה, מרדדים טוב ומכניסים למקפיא ל- 10 דקות.

4. קורצים עיגולים / עיגול בגודל התבנית שהכנו את המוס ושומרים במקפיא.

ציפוי שוקולד-

1. מוציאים את המוס מהתבניות ומניחים מעל כל תחתית פצפוצי אורז.

2. בינתיים שמים במקפיא.

3. ממיסים את השוקולד והשמן בפולסים של 30 שניות במיקרוגל עד להמסה מלאה

4. מצפים מעל הבומב הקפואים, אפשר עם כף לשים מעל או לשפוך על הבומב כולו.

שומרים במקפיא ומפשירים במקרר שעה לפני האכילה.