top of page

אלפחורס

אביבה אימהרן ז״ל

Empower
Growth

אביבה נולדה ביום י' בתשרי תש"ס (19.9.1999) בראשון לציון. נפלה בעת שירותה ביום כ"ח בתשרי תש"ף (27.10.2019). בת עשרים בנופלה.

היא הובאה למנוחות בבית העלמין הצבאי ברחובות. הותירה אחריה הורים וחמישה אחים ואחיות.

טל, חבר טוב של אביבה, מספר: "כל שבוע הייתי מביא לה קופסא של עוגיות אלפחורס, היא הייתה אומרת לי שהעוגיות שאני מכין לה הכי טעימות שהיא טעמה. הדבר המיוחד בעוגיות זה שאין בהן קונפלור , מה שלא עושה אותן "חנק"."

לקריאת הסיפור של
אביבה אימהרן ז״ל

מצרכים

• 200 גרם חמאה רכה

• 120 גרם סוכר

• 2 חלמון ביצה

• קורט מלח

• כפית וניל

• 300 גרם קמח (רגיל)

• צנצנת של ריבת חלב איכותית (עדיף שתהיה קרה)

אופן הכנה

1. במיקסר עם וו גיטרה מערבבים במהירות בינונית את החמאה, סוכר, וניל במשך כחצי דקה.

2. מוסיפים את הביצים מערבבים לעוד חצי דקה.

3. מוסיפים את הקמח והמלח ומערבבים כדקה במהירות בינונית עד נמוכה. ‏

4. משטחים ועוטפים עם ניילון נצמד.

5. מקררים לחצי שעה.

6. מחממים תנור לחום של 160 מעלות .

7. מפזרים קמח על משטח העבודה ומרדדים את הבצק לעובי של 1 ס״מ.

8. קורצים לצורות ומסדרים בתבנית אפיה.

9. אופים בערך 12 - 14 דקות . העוגיות צריכות להיות לבנות ובצדדים- התחלה של הזהבה .

10. מצננים את העוגיות.

11. שמים כפית של ריבת חלב (עדיף שתהיה קרה מהמקרר), לוחצים בעדינות על העוגייה.

12. מגלגלים את העוגייה כמו גלגל אופניים על פני הקוקוס.

bottom of page