top of page

לזניה עם זיתים

יעקב נפתלי פרנקל ז''ל

עקב נפתלי פרנקל, בן 16, תושב נוף איילון, תלמיד ישיבת מקור חיים,

נרצח באירוע טרור, שבו נחטף יחד עם שני חבריו לישיבה, ב-12 ביוני 2014 (ט"ו בסיוון ה'תשע"ד) בידי מחבלים פלסטינים מתנועת החמאס.

לקריאת הסיפור של
יעקב נפתלי פרנקל ז''ל
  • Facebook
  • Instagram

מצרכים

2 חבילות קוטג' 250 גרם כ"א. או 5% או 9%

2 ביצים

2 גביעים קטנים של רסק עגבניות

חבילת דפי לאזניה

חבילה של פרוסות גבינה צהובה

צרור פטרוזיליה- קצוץ

תבלין אורגנו

חצי קופסת שימורים של זיתים מגולענים

צנצנת של פסטו

אופן הכנה

הכנת המצרכים לפני הרכבת הלזניה:

  1.  מערבבים בקערה אחת: קוטג', ביצים, טבעות זיתים, פטרוזיליה וקצת פסטו.
  2. מערבבים בקערה נפרדת: רסק עגבניות, מים באותו נפח של רסק העגבניות ואורגנו.

הרכבת הלזניה:

  1.  מסדרים בתבנית מלבנית סטנדרטית שכבת דפי לאזניה, מעליה שכבה מחצי כמות קערת הקוטג', מעליה שכבה מחצי כמות קערת רסק העגבניות ומעל שכבה נדיבה של גבנ"צ.
  2.  חוזרים על כל האמור שוב – דפי לאזניה, קוטג' , רסק עגבניות וגבנ"צ.
  3. אופים בחום בינוני (180 מעלות) בערך 30-35 דקות.
bottom of page