תפוחי אדמה מוקרמים

תפוחי אדמה מוקרמים

  • Facebook
  • Instagram
הדר כהן ז''ל
לקריאת הסיפור של 
הדר כהן ז''ל

רב-שוטרת הדר כהן נפלה בקרב בהיתקלות עם מחבלים בשער שכם בירושלים ביום כ"ד בשבט תשע"ו (3.2.2016). 

בת 19 בנפלה. 

היא הובאה למנוחות בחלקה הצבאית בבית העלמין ביהוד. הותירה הורים, אחות ואח.

רכיבים:
4 תפוחי אדמה
1 בצל (קצוץ)
1 קופסת פטריות שמפיניון טריות (לחתוך)
1 כוס שמנת לבישול
100 גרם גבינה צהובה / גאודה (מגורדת)
מלח (כפית שטוחה)
פלפל שחור (חצי כף)

מצרכים

אופן הכנה

הוראות:
1. חמם את התנור ל 190 מעלות צלזיוס.
2. הרתיחו מים בסיר בינוני. בינתיים, קלפו את תפוחי האדמה וחתכו לפרוסות.
3. מוסיפים את תפוחי האדמה החתוכים למים הרותחים ומבשלים 5 דקות או עד שהם מתחילים להתרכך (שלא יהיו רכים לגמרי).
4. סדרו את תפוחי האדמה החתוכים במחבת.
5. במחבת אחרת מחממים שמן או חמאה, מוסיפים בצל קצוץ ומטגנים למשך 5 דקות או עד שהבצל מתחיל לקבל צבע חום-זהוב. מוסיפים את הפטריות, המלח והפלפל השחור. 

ממשיכים לטגן עוד כמה דקות עד שהפטריות מתבשלות והנוזלים התאדו.
6. מוסיפים את השמנת ומבשלים על חום נמוך. יש לערבב מידי פעם.
7. שופכים את הרוטב מעל תפוחי האדמה ומפזרים מעליו את הגבינה. מבשלים בתנור למשך 10 דקות או עד שהתפוחי אדמה משחימים.

  • Facebook
  • Instagram

© 2015 כל הזכויות שמורות למתכון עם זיכרון.