קלסונס

קלסונס

  • Facebook
  • Instagram
יצחק גינדי ז״ל
לקריאת הסיפור של 
יצחק גינדי ז״ל

יצחר גינדי, בן מלכה ועזרא. נולד ביום י"א בטבת תשכ"ז (24.12.1966) בחולון.

הוא החל ללמוד בבית-הספר היסודי 'ברנר', המשיך ולמד בבית-הספר היסודי 'רמז' ומשם עבר לבית-הספר המקצועי 'נמיר'.

הוא למד מכונאות רכב וסיים את לימודיו בבית-הספר המקצועי 'שבח' בתל אביב.

יצחק גויס לצה"ל בינואר 1985 והצטרף לנח"ל במסגרת גרעין 'עינב'.

ביום ב' בטבת תשמ"ז (2.1.1987) נפל רב-טוראי יצחק בעת מילוי תפקידו, כאשר התנדב לצאת ביום ערפל כבד ובתנאי ראות לקויים ולחלק סולר להסקה לחיילים שהיו מבודדים במוצב. הוא הובא למנוחת-עולמים בבית-העלמין הצבאי בחולון. השאיר אחריו הורים, שני אחים ואחות - יעקב, רונן ושרית.

לבצק כיסונים- 

  • 1 ק"ג קמח

  • 2 ביצים

  • 1 כפית מלח

  • כ-2 כוסות מים קרים (להוסיף במידת הצורך)

  • למילוי כיסונים-
    1 קופסה של גבינה בולגרית מגורדת

  • 1 חבילת מוצרלה מגורדת

  • 1 קוביית קשקבל מגורדת

  • 2 ביצים

לאטריות-

  • 3 חבילות אטריות ביצים רחבות

לציפוי-

  • 400 גרם חמאה מומסת

  • 1 קוביית בולגרית קשה (24%) מגורדת

מצרכים

אופן הכנה

לערבל במשך 5 דקות במיקסר עם וו לישה את כל מרכיבי הבצק מלבד המים- שאותם יש להוסיף בהדרגה. יש ללוש עד לקבלת מרקם אחיד ונעים.

לעטוף בניילון נצמד ולהניח במקרר למשך חצי שעה.

בינתיים מגרדים את הגבינות למילוי בפומפייה ומערבבים עם 2 ביצים.

לאחר מנוחת הבצק, לרדד אותו על משטח מעט מקומח ואת הבצק הדק לחלק לעיגולים בעזרת קורצן או כוס.
למלא כל עיגול בכפית גדושה של מילוי הגבינות, ולסגור בצורת חצי ירח.

לבשל את הכיסונים במים רותחים.
לבשל את אטריות הביצים במים רותחים בסיר נפרד.
לערבב את האטריות והכיסונים ביחד ומעל הכל לשפוך את החמאה המומסת ולערבב.
לפזר מעל גבינה בולגרית מגורדת ולהגיש.