top of page
אופן הכנה
אופן ההכנה:
משרים את האורז עם העדשים ( בערך שעה וחצי)
בסיר ממיסים את החמאה, מוסיפים את השום הכמון ורסק העגבניות ומערבבים. בשלב הזה אפשר להוסיף כמעט חצי כוס מים לדילול (לא יותר מידי שימו לב)
את האורז והעדשים מוסיפים יחד לרוטב שבסיר, מערבבים הכל יחד, ומבשלים כמו אורז במידה והמים לא מכסים את האורז להוסיף .
את התבשיל אפשר לאכול כאורז שבושל על העדשים, או כמו שיניב אהב לאכול אותו:
במחבת עמוקה משחימים בצל עם קצת שמן, עד להזהבה
חותכים כשתי עגבניות לפלחים ומסדרים עם הבצל
על העגבנייה מניחים פרוסות גבינה צהובה ומעל הכל שופכים את האורז (הקיצ׳רי) שבושל קודם.
אפשר לסגור הכל עם עוד שיכבה של גבינה צהובה, משאירים על אש קטנה עד שכל הטעמים מתמזגים.
את כל תוכן המחבת הופכים לצלחת גדולה ומגישים כמו עוגה.
מומלץ לאכול עם יוגורט או חביתה וירקות .
bottom of page