top of page

פיצה

רונן חיון ז''ל

רונן נפל בקרב בלבנון ביום י"ז בתשרי תשנ"ח (18.10.1997).

בן 19 היה בנופלו.

הוא הובא למנוחות בחלקה הצבאית בבית-העלמין בנוה הדר, הוד השרון.

רונן הותיר אחריו הורים ושלושה אחים : אייל, אופיר ועוז, אותו לא זכה להכיר, שכן נולד כארבעה חודשים לאחר נפילתו.


את הפיצות לזכרו של רונן מכינה אילנה אימו בכל שנה בערב יום הזיכרון, כאשר כל חבריו מוזמנים לביתם לאכול את הפיצה שאהב רונן ולנגן יחד את השירים שכתב..

לקריאת הסיפור של
רונן חיון ז''ל
  • Facebook
  • Instagram

מצרכים

מצרכים: (ל-8 תבניות פיצות)

לבצק:

1 ק"ג קמח

50 גר שמרים

כפית גדושה מלח

כפית גדושה סוכר

רבע כוס שמן זית

כ-2.5 כוסות מים פושרים

גבינה צהובה מגורדת


לרוטב:

2-3 קג עגבניות טריות שזה הכי טעים

חצי ראש שום

מלח

פלפל שחור

מעט סחוג (אם רוצים יותר פיקנטי)

רבע כוס שמן זית

אורגנו


תוספות:

בולגרית

חצילים מטוגנים,

פלפלים אדומים

בצל אדום

זיתים

פטריות

תירס

אופן הכנה

  1.  ללוש את חומרי הבצק יחדלהתפיח כחצי שעה- לחלק ל-8 מנות למגשים עגולים חד פעמיים
  2.  להכין את הרוטב: לרסק העגבניות ולבשל הכל יחד (ניתן לחילופין להשתמש בעגבניות מרוסקות) ולהוסיף את התיבול
  3.  מעל לפזר גבינה צהובה
  4. אופים את הבצק לפני בחום של 200 מעלות ל-10 דקות (תלוי בתנור)
  5. מוצאים מהתנור ואז על הבצק האפוי שמים את הרוטב, גבינה ותוספות
  6. מחזירים לתנור לכמה דקות (הבצק כבר אפוי) רק לצורך המסת הגבינה.
bottom of page