top of page

מרק בצל

בר רהב ז״ל

בר נפל בקרב במבצע "צוק איתן" ביום שבת כ"א בתמוז תשע"ד (19.7.2014).

בר היה בן 21 בנפלו.

בר הובא למנוחות בחלקה הצבאית בבית העלמין בקריית טבעון, סמוך ליישוב מגוריו.

הותיר אחריו הורים, שני אחים ואחות.


נעמה אמו של בר מספרת על המאכלים שאהב:

כשעדן כתבה וביקשה מתכון של מאכל אהוב , זה נשמע לי ברגע הראשון כל כך קל.... מה בר אוהב לאכול? – בשר.... ועוד בשר.... ועוד קצת....

אבל להגיד שזה מה שבר אהב לאכול זה כל כך לא מדוייק , כי בר אהב לאכול וזהו זה.... המון והכל....

כשבר התגייס נהגתי להתבדח ולומר שהוצאות המשפחה על אוכל קטנו משמעותית , כשבר נהרג הרגשנו ירידה נוספת בקניות....

בר אהב מאכלים של בית.

לקריאת הסיפור של
בר רהב ז״ל
  • Facebook
  • Instagram

מצרכים

4 כפות שמן

1 כף סוכר חום

4-5 בצלים גדולים פרוסים לטבעות דקות

1 כוס יין יבש

3 כפות מרק בצל

1 כף מרק עוף

אופן הכנה

  1. לחמם את השמן בסיר גדול, להוסיף את הסוכר ועליו את הבצל הפרוס.
  2. להשחים את הבצל תוך כדי ערבוב עד לצבע זהוב.
  3. להוסיף את היין ומים (למלא את הסיר), לתבל עם אבקת מרק בצל ואבקת מרק עוף ולטעום אם חסר מלח.
  4. להרתיח ולהוריד לאש קטנה, להמשיך לבשל עד שהבצל מתרכך.
  5. להגיש עם קרוטונים וגבינה מגורדת, עדיף פרמזן.
bottom of page