top of page

מק אנד צ'יז

רועי וייזר ז"ל

רועי וייזר ז"ל, היה סמל מחלקה בפחת"ק של גדוד 13.

רועי שירת במוצב ארז בגבול עזה. עם פרוץ מלחמת חרבות ברזל, ב7.10.23 רועי הספיק להגיע לחדר בטחון ולהיות במקום מוגן. בעקבות הערכת מצב הוא החליט לצאת עם עוד שלושה לוחמים כדי לנהל קרב מול המחבלים במטרה להסיט את האש מחדר הביטחון ולאפשר לשאר הלוחמים ואנשי המפקדה להיכנס למרחב מוגן. 

בחילופי האש רועי הציל כ-12 חיילים.

רועי נפל בעת שהגן על חבריו ועל המדינה. בן 21 בנופלו.


חברו מספר: מאק אנד צ'יז הייתה המנה האהובה על רועי.

הוא היה בררן מאוד באוכל והמנה הזו הייתה בין היחידות שהוא אהב לזלול. מפעם לפעם היינו מוצאים את רועי אוכל מהסיר, גם בשלוש בלילה

לחצו כאן
לקריאת הסיפור של
רועי וייזר ז"ל
  • Facebook
  • Instagram

מצרכים

2.5 כוסות חלב

2 כוסות פסטה

1 כף חמאה

3 כפות קמח

רבע כפית מלח

חצי כפית חרדל

2 כוסות גבינת צ’דר

חצי כוס גבינת צ’דר (אופציונלי לתוספת מעל הפסטה)

אופן הכנה

לחמם תנור מראש ל190 מעלות.

לבשל את הפסטה לפי ההוראות על השקית.

בינתיים בסיר בינוני להרתיח חלב וחמאה בחום בינוני.

להוסיף באופן הדרגתי תוך כדי ערבוב קמח, מלח וחרדל.

לאחר מכן לתת לתערובת לרתוח במשך דקה תוך כדי ערבוב.

להוריד את הסיר מהאש ולהוסיף את הגבינה תוך כדי ערבוב.

בתבנית מרובעת בגודל 20-22 ס”מ להוסיף את הפסטה המסוננת עם הרוטב ולערבב. 

(אופציונלי- להוסיף את שאר הגבינה מעל התערובת בלי לערבב)

לאפות בלי כיסוי במשך 20 דק’. 

להוציא מהתנור ולהשאיר בחוץ לנוח במשך 5 דקות לפני ההגשה.

bottom of page