top of page

הפיצה של ניר

ניר בנימין ז״ל

ניר היה איש טוב, עם לב רחב שתמיד רצה לעזור ולתת ואף פעם לא היה מוכן לפגוע באף אחד.

הוא היה אדם ישר, שהכי חשובה לו הייתה אחדות העם, האחווה ואהבת הארץ.
ניר היה קצין במילואים בגדוד 8208 שקפץ למילואים בבוקר ה7.10 לפני שבכלל קיבל את הצו 8. 

כשבועיים לפני שנפל קיבל תואר מהנדס חשמל מאוניברסיטת בר אילן שכל כל התגאה בו. 

לנעמי, בת זוגו, שתכנן להציע נישואים, אמר יום לפני שנפל- ״נעמי שתדעי שהמלחמה הזו זה השיא של החיים שלי״
ניר נפל בתאריך 22.1.2024, באסון לוחמי המילואים בדרום רצועת עזה יחד עם 20 לוחמים נוספים. בן 29 בנופלו.

אחותו מספרת שניר היה בעייתי באוכל, אך אהב מאד פיצה והתגאה במתכון שלו ובאופן ההכנה שלו.

לחצו כאן
לקריאת הסיפור של
ניר בנימין ז״ל
  • Facebook
  • Instagram

מצרכים

לבצק:

קילו קמח

650 מ"ל מים פושרים עד חמימים

כפית גדושה מלח

כפית סוכר

כפית גדושה שמרים


לרוטב-

שמן זית

שום

2 חבילות עגבניות מרוסקות (המשפחה ממליצה על מותג ״מוטי״)

בזיליקום קצוץ

אורגנו


הרכבת הפיצה:

גבינה

תוספות שאוהבים 




אופן הכנה

המלצות לאפיית הפיצה:

לאפות על רשת של תנור.

לחמם את התנור מראש למעלות הכי גבוהות.


משמנים קערת לישה גדולה ב-2 כפות שמן זית

ממיסים מלח, סוכר, שמרים במים ומוסיפים לקערה.

ממיסים חופן קמח מתוך הקילו במים ומוסיפים לקערה.

לאחר שהחופן נמס, מוסיפים עוד קמח בהדרגה לקערה, יחד עם מים באופן הדרגתי, ולשים עד שהופך למרקם אחיד.

(ניר היה אומר שצריך ללוש עד שכואבות הידיים, אם הן לא כואבות- זה אומר שלא לשנו מספיק וצריך להמשיך ללוש).


לרוטב:

מטגנים כמה שיני שום בשמן זית

מוסיפים את העגבניות המרוסקות

מוסיפים אורגנו ובזיליקום

מערבבים על אש נמוכה- טועמים ומתקנים טעמים


הרכבת הפיצה ואפייה:

על רשת לתנור שמים נייר אפיה ועליו פורסים חתיכה מהבצק

מוסיפים את הרוטב על הבצק ומכניסים לתנור

לאחר 10-15 דק בודקים את הבצק שהוא קשה ומוכן, ומוציאים מהתנור.

מוסיפים גבינה ותוספות

מחזירים לתנור ושמים על גריל

ברגע שהגבינה נמסה - הפיצה מוכנה.

bottom of page