top of page

בורקס מבצק מלוואח

בניה נפתלי רובל ז"ל

בניה נפל בקרב במבצע "צוק איתן" בערב יום כ"ב בתמוז תשע"ד (19.7.2014), בן עשרים היה בנפלו. הוא הובא למנוחות בבית העלמין הצבאי בחולון. הותיר הורים – עדה וזאב, שלושה אחים – תומר – אריק, ליאל וירין.

לקריאת הסיפור של
בניה נפתלי רובל ז"ל
  • Facebook
  • Instagram

מצרכים

מס' עלי מלוואח קפוא 
טפנד זיתים (ירוקים/שחורים)
גבינת פרומעז של תנובה
ביצה ושומשום לציפוי

אופן הכנה

  1. מפשירים עלי מלוואח לפי הצורך. 

  2. מחלקים בחיתוך את עלה המלוואח למשולשים (כמו בחלוקת פיצה). 

  3. על כל משולשון מורחים שכבה מטפנד הזיתים.

  4. בצד הרחב של המשולשון מניחים כחצי כפית מגבינת הפרומעז.

  5. מגלגלים מן הצד הרחב לכיוון הקצה את המשולשון ומניחים בתבנית אפיה שמרופדת בנייר אפייה.

  6. את המשולשים המוכנים מורחים בביצה טרופה ומפזרים שומשום מעל.

  7. אופים ב 180 מעלות עד שהבורקסים שחומים.

לזכרו של סמ"ר בניה נפתלי רובל ז"ל

bottom of page