top of page

בורקס גבינה ותפוח אדמה

נעה גילאור ז״ל

נעה, בתם הבכורה של לאה ויצחק אלקולומברה, נולדה ביום ט"ז באלול תשכ"ד (24.8.1964) בבת ים. אחות לניסים ולשחר
ב-1982 התגייסה נעה לצה"ל, למסלול קצונה ייעודית, בידיעה שהיא הולכת לשרת מעט יותר מן המקובל. במהלך עשרים ושלוש שנותיה בצה"ל שירתה במגוון תפקידים בחיל השריון, בחיל השלישות, בזרוע היבשה, ובתפקידה האחרון כיהנה כראש מדור סגל מילואים במפקדת פיקוד העורף.
בשנתיים האחרונות לפני פטירתה נלחמה נעה במחלת הסרטן. ביום כ"ד בחשוון תשס"ח (5.11.2007) נפרדה נשמתה מגופה, והיא בת ארבעים ושלוש. היא הובאה למנוחות בבית העלמין הצבאי בחולון. הותירה בת – מאיה, שהולכת בדרכה, הורים ושני אחים.

הבורקס של נעה זו מנה שנעה אהבה להכין עם אמה. אוכל טוב היה עושה לה שמח

לקריאת הסיפור של
נעה גילאור ז״ל
  • Facebook
  • Instagram

מצרכים

(כ-60 בורקסים)

לבצק:
2 כוסות שמן

כוס מים

שקית אבקת אפיה
כפית מלח

קילו קמח לבן

מילוי:

2 תפוחי אדמה גדולים
2 ביצים
חצי קילו גבינה בולגרית

מעל הבורקס- שני חלמונים
שומשום

אופן הכנה

לשים את מצרכי הבצק לבצק אחיד ונותנים לו לנוח בצד

מרתיחים את תפוחי האדמה עד שמתרככים

מוצאים את התפוחי אדמה ומועכים לפירה

לפורר את הגבינה הבולגרית לתוך התפוחי אדמה

מוסיפים את הביצים ומערבבים טוב

מחלקים את הבצק ל60 כדורים שווים

משטחים כל עיגול עם היד שיהיה עגול שטוח, מניחים את המלית במרכז ומקפלים לחצי ירח

מערבבים 2 חלמונים עם 2 כפות מים ומברישים את הביצה על הבורקס ומפזרים שומשום

מחממים תנור מראש ל180 מעלות כחצי שעה עד שהבורקס משחים קלות

bottom of page