בורקס

בורקס

  • Facebook
  • Instagram
רונן חיון ז''ל
לקריאת הסיפור של 
רונן חיון ז''ל

רונן נפל בקרב בלבנון ביום י"ז בתשרי תשנ"ח (18.10.1997).

בן 19 היה בנופלו.

הוא הובא למנוחות בחלקה הצבאית בבית-העלמין בנוה הדר, הוד השרון.

רונן הותיר אחריו הורים ושלושה אחים : אייל, אופיר ועוז, אותו לא זכה להכיר, שכן נולד כארבעה חודשים לאחר נפילתו.


אמו של רונן מספרת על הבורקס שאהב-

זו הייתה הארוחה של שבת בבוקר יחד עם ביצים קשות וסלט ירקות קצוץ קטן קטן, טחינה/חומוס, חצילים מטוגנים וחריף.

בשבתות כשלא היה מגיע הביתה היינו אורזים את האוכל יחד עם חמין של צהריים ועוד מלא דברים טובים ועולים לרמת הגולן בימים שהתאפשר. כמובן שלקחנו בכמויות מסחריות גם עבור החברים לפלוגה. היה נפתח שולחן בסמוך למועדון וכולם היו מגיעים מלא דברים טובים.

1 ק״ג קמח

2 חבילות אב׳ אפייה

1 חבילת חמאה או מרגרינה

1 כוס שמן

1 כוס מים רותחים

מצרכים

אופן הכנה

אופן ההכנה-

  1. להמיס את המרגרינה או החמאה
  2. להעביר את כל המצרכים לקערה להוסיף את החמאה המומסת- ללוש היטב.
  3. הבצק יוצא מאוד רך ונוח לעבודה.
  4. למלא את הבצק במילוי ולהדק.על הבורקסים למרוח ביצה ולפזר שומשום.
  5. לאפות בתנור בחום של 170 מעלות, למשך 30 דק'.

מילוי תפוח אדמה-

  1. 1 ק"ג של תפוחי אדמה, לבשל ,לקלוף, ולרסק.
  2. מלח ופלפל שחור לפי הטעם.
  3. אפשרי להוסיף בצל מטוגן.

מילוי גבינות-

  1. לקחת תערובת של גבינות לבנות, מלוחות, וצהובות עם  2 כפות קמח ולערבב היטב.

אתם בישלתם

  • Facebook
  • Instagram

© 2015 כל הזכויות שמורות למתכון עם זיכרון.