ג'חנון של שבת

אליהו (אלי) יזדי ז"ל
לקריאת הסיפור של 
אליהו (אלי) יזדי ז"ל

אליהו יזדי נפטר ביום ב' בחשוון תשס"ח (14.10.2007) בעת מילוי תפקידו בשירות בתי הסוהר

אלי היה בן עשרים ושלוש בנפלו.

הוא הובא למנוחות בחלקה המשטרתית בבית העלמין הצבאי בחיפה.

הותיר אחריו הורים וחמישה אחים.


אלי שלנו אהב מאוד את ארוחת הבוקר המשפחתית בשבת. הוא אהב את הביחד, את הישיבה המשותפת סביב השולחן. ואהב במיוחד את הג׳חנון שאמא מכינה בבית. הייתה לו אהבה גדולה לג׳חנון עם הביצה ורסק העגבניות.

מצרכים

קילו קמח

1 כף מלח

2 כפות סוכר

חצי שקית אבקת אפיה

אופן הכנה

לערבב את כל החומרים ולהוסיף מים תוך כדי לישה. כשמגיעים למרקם של בצק חלק ונעים מניחים בצד עטוף למנוחה של שעה.

לאחר מכן מחלקים את הבצק ל 14 כדורים

פותחים כל כדור עם מערוך כמה שיותר דק.

מורחים מעט שמן ומקפלים כמו מעטפה.

צד ימין עד האמצע, צד שמאל עד האמצע

ואת הרצועה שמתקבלת מקפלים עד האמצע וצד שני מעל.

כשהכל מוכן פותחים שוב כל מעטפה לעיגול גדול ודק, מורחים מעט נטורינה או חמאה

מקפלים צד ימים לאמצע, צד שמאל לאמצע ואת הרצועה שמתקבלת מגלגלים הדוק לגליל.

כל יחידה כזו רצוי לעטוף בנילון נצמד, אפשר להשתמש בחלק ואת השאר להקפיא וקפוא להכניס לסיר ולאפות.

יש לשים בסיר ג׳חנון פיתה בתחתית מעל לפתוח נייר אפיה, על הנייר לסדר כמה ג׳חנון שרוצים.

מעל להניח עוד נייר אפיה ומעליו לסדר כמה ביצים שרוצים.

לפזר כמה קוביות של חמאה או נטורינה ולסגור את הסיר.

להכניס לתנור ל10 עד 12 שעות 140 מעלות או פלטה.

כשמוכן מניחים ג׳חנון, ביצה, רסק עגבניות וסחוג חריף (לאוהבים)