רוגלך

שלמה שטרית ז''ל
לקריאת הסיפור של 
שלמה שטרית ז''ל

בן שמחה ודוד. נולד ביום כ"ו באב תשכ"ח (20.8.1968), בגבעת עדה. בן למשפחה בת שישה ילדים.
באוקטובר 1986 גויס שלמה לשירות חובה בצה"ל והתנדב לחטיבת גבעתי.

בשנת 1991, סיים שלמה את שירותו הצבאי ובחר להתחיל את חייו האזרחיים בענף הבנייה ובהמשך, התקבל לעבודה בחברת החשמל, בתחנת הכוח בחדרה.
ביום 17.5.1994, נקרא שלמה לשירות מילואים פעיל. הוא הוצב בגדוד חי"ר ויצא עם יחידתו לרצועת עזה. ביום כ' בסיוון תשנ"ד (29.5.1994), נפל בקרב ברצועת עזה. שלמה נפגע בעת שהיה מפקד הצוות האחראי על אבטחת טרקטורים באיזור נחל עוז. הוא הובא למנוחת עולמים בחלקה הצבאית בבית העלמין בגבעת עדה. הותיר אחריו הורים, שלוש אחיות - עליזה, ציפי וגלית, ושני אחים - מוריס ומיימון. בן עשרים ושש היה שלמה בנופלו.

אחותו מספרת: "רוגלך שוקולד תמיד חיכו לשלמה בבית בביקורים מהשטח – זאת הייתה החולשה שלו, בעיקר כשיצאו חמים מהתנור, וגם כשאמא היתה אורזת לו אותם לפני הנסיעה חזרה למסע. לפעמים הג'יפ המאובק עם כל החברים היה מגיע חזרה מלבנון או בדרך לשם (לעולם לא נדע) רק לעצירה קטנה ואמא היתה פועלת במלוא המרץ עם שלל מאפים שיהיו מוכנים לצידה לדרך. מאז ששלמה נהרג אמא שלי לא מסוגלת להכין את הרוגלך האלו."

מצרכים

לבצק: 

1 קג קמח 

2 כפות שמרים 

חצי כוס סוכר 

חצי כוס מיץ תפוזים  

כוס מים 

כפית גרידת לימון 

200 גרם מחמאה 

3 חלמונים 

3 ביצים 


למלית- 

 100 גרם מחמאה מומסת 

כוס קקאו  

כוס סוכר 

חצי כפית קינמון 

 1/4 כוס שמן  (לא שמן זית) 


לציפוי לפני האפיה:

ביצה טרופה 

שתי כפות מים 

כף דבש


לציפוי אחרי האפייה: 

2 כוסות מים

כוס וחצי סוכר

 2 סוכר וניל או שתי כפות תמצית וניל

אופן הכנה

  1. בקערת המיקסר לשים את כל חומרי הבצק כ-10 דקות, מכסים לתפיחה 45 דקות.

  2. מחלקים את הבצק ל 2 ומרדדים כל חלק למלבן דק.

  3.  על חצי מהבצק מורחים את הממרח ומקפלים למלבן ארוך.

  4. מרדדים שוב ושומרים על צורה מלבנית וחותכים למשולשים. 

  5. מגלגלים כל משולש לרוגלך, ומעבירים  לתבנית מרופדת בנייר אפייה - מניחים באופן מרווח כי הרוגלך משמינים באפייה.

  6. מברישים כל רוגלך בציפוי לפני האפייה ( אפשר להוסיף שומשום או סוכריות שוקולד) ומניחים לתפיחה נוספת של כחצי שעה.

  7. אופים את הרוגלך בתנור חם על 170 מעלות עד להזהבה יפה כ 20-35 דקות.

  8. בינתיים מכינים את סירופ סוכר ע"י הרתחת כל מצרכי הסירופ כ-5 דקות

  9. כשהרוגלך יוצאים מהתנור מברישים אותם בסירופ, ומניחים להצטנן בטמפרטורת החדר.