top of page

רוגלך

שלמה שטרית ז''ל

Empower
Growth

שלמה נפל ביום כ' בסיוון תשנ"ד (29.5.1994), בקרב ברצועת עזה.

הוא הובא למנוחת עולמים בחלקה הצבאית בבית העלמין בגבעת עדה. בן עשרים ושש היה בנופלו.

הותיר אחריו הורים, שלוש אחיות - עליזה, ציפי וגלית, ושני אחים - מוריס ומיימון.


אחותו מספרת: הרוגלך תמיד חיכו לשלמה בבית בביקורים מהשטח, הוא אהב לאכול אותם במיוחד כשיצאו חמים מהתנור. מאז ששלמה נהרג אמו איננה מסוגלת להכין את הרוגלך שכל כך אהב.

לקריאת הסיפור של
שלמה שטרית ז''ל

מצרכים

לבצק: 

1 קג קמח 

2 כפות שמרים 

חצי כוס סוכר 

חצי כוס מיץ תפוזים  

כוס מים 

כפית גרידת לימון 

200 גרם מחמאה 

3 חלמונים 

3 ביצים 


למלית- 

 100 גרם מחמאה מומסת 

כוס קקאו  

כוס סוכר 

חצי כפית קינמון 

 1/4 כוס שמן  (לא שמן זית) 


לציפוי לפני האפיה:

ביצה טרופה 

שתי כפות מים 

כף דבש


לציפוי אחרי האפייה: 

2 כוסות מים

כוס וחצי סוכר

 2 סוכר וניל או שתי כפות תמצית וניל

אופן הכנה

  1. בקערת המיקסר לשים את כל חומרי הבצק כ-10 דקות, מכסים לתפיחה 45 דקות.

  2. מחלקים את הבצק ל 2 ומרדדים כל חלק למלבן דק.

  3.  על חצי מהבצק מורחים את הממרח ומקפלים למלבן ארוך.

  4. מרדדים שוב ושומרים על צורה מלבנית וחותכים למשולשים. 

  5. מגלגלים כל משולש לרוגלך, ומעבירים  לתבנית מרופדת בנייר אפייה - מניחים באופן מרווח כי הרוגלך משמינים באפייה.

  6. מברישים כל רוגלך בציפוי לפני האפייה ( אפשר להוסיף שומשום או סוכריות שוקולד) ומניחים לתפיחה נוספת של כחצי שעה.

  7. אופים את הרוגלך בתנור חם על 170 מעלות עד להזהבה יפה כ 20-35 דקות.

  8. בינתיים מכינים את סירופ סוכר ע"י הרתחת כל מצרכי הסירופ כ-5 דקות

  9. כשהרוגלך יוצאים מהתנור מברישים אותם בסירופ, ומניחים להצטנן בטמפרטורת החדר.

bottom of page