top of page

עוגת ספוג תותים וקצפת

משה (מושיק) שומרוני ז"ל

Empower
Growth

מושיק נפל ביום כ"ו בתשרי תשל"ד (22.10.1973), במלחמת יום-הכיפורים  בחזית סיני.

הוא הובא למנוחת-עולמים בבית-העלמין הצבאי בקרית-שאול,

השאיר אחריו הורים, אח ושתי אחיות.


אחותו של מושיק מספרת: כשהיינו קטנים, חיכינו לימי שישי, רק בימי שישי אמא שלנו הייתה מכינה את עוגת התותים הזו. היא לא הייתה מכינה אותה הרבה מאחר וזו עוגה מורכבת להכנה.

אני מקדישה את המתכון למויישיק, אחינו היקר מכל, שכל כך אהב עוגת תותים וקצפת.

לקריאת הסיפור של
משה (מושיק) שומרוני ז"ל

מצרכים

תותים שטופים, חתוכים לפרוסות דקות

לעוגת ספוג :  

3 ביצים גדולות  

1/2 כוס סוכר  

1/4 כוס שמן  

1/4 כוס מיץ תפוזים  

1/2 כוס קמח + חצי כפית אבקת אפיה  

קורט מלח


לסירופ : 

2 כפות סוכר 

5 כפות מים


לקרם גבינה : 

שמנת להקצפה 

1/2 כוס חלב 

1 חבילת אינסטנט פודינג וניל 

1 גבינה לבנה 9% 

2 כפות סוכר


לג'לי : 

חבילת ג'לי תות 400 

מ"ל מים רותחים

אופן הכנה

הכנת העוגה: 

להקציף ביצים וסוכר עד שהתערובת הופכת לתפוחה ובהירה. 

להוריד מהירות ולהוסיף שמן ומיץ תפוזים, עד שמתקבלת תערובת אחידה. 

להוסיף קמח + אבקת אפיה ומלח, לקפל עם מרית (לא לערבב יותר מידי).

לרפד תבנית בנייר אפיה, לצקת את הבלילה ולאפות כרבע שעה. 

לקרר את העוגה ולחלץ מהתבנית. 

הכנת הסירופ: 

לערבב את החומרים בסיר קטן ולבשל על אש נמוכה תוך כדי ערבוב כחמש דקות. 

הכנת הקרם: 

להקציף שמנת מתוקה עם פודינג וניל וחלב.

בקערה נפרדת לערבב גבינה וסוכר לקפל את הגבינה לתוך הקצפת הרכבת העוגה: לחתוך את העוגה לשתיים באמצע. 

למרוח סירופ עם מברשת על החלק התחתון, למרוח חצי מכמות הקרם ולסדר מעל תותים. 

להניח את חציה השני של העוגה מעל, להרטיב עם סירופ סוכר, למרוח קרם, לסדר תותים בצורה נאה. 

הכנת הג 'לי: 

בקערה, לצקת מים רותחים על אבקת הג'לי ולטרוף היטב עם מטרפה.

לצקת את הג'לי על העוגה בעודה חמה. 

לייצב את העוגה במקרר לפחות שעה.

bottom of page