top of page

שקשוקה של אמוץ

אמוץ גרינברג ז"ל

אמוץ גרינברג ז"ל נפל ביום כ"א בתמוז תשע"ד (19.7.2014) במהלך מבצע "צוק איתן".
בן ארבעים ושש היה בנופלו. הוא הובא למנוחת עולמים בחלקה הצבאית בבית העלמין בנווה הדר, הוד השרון.
אמוץ הותיר אחריו הורים, שלושה אחים אישה ושלושה ילדים.


אלמנתו של אמוץ מספרת שכשאמוץ היה חוזר מהעבודה הוא היה עובר במאפיה ומביא הביתה לחמניות טריות.

עבור הילדים, לא היה דבר יותר טעים מהשקשוקה שאבא הכין עם לחמניה טרייה לרוטב.
מאז שאמוץ נהרג כמעט ולא הכנו שקשוקה בבית, זו הייתה ארוחת ערב שאהב במיוחד להכין לנו.

אמוץ גרינברג ז"ל
לקריאת הסיפור של

מצרכים

6-8 עגבניות קלופות (ניתן להשתמש בקופסת עגבניות מרוסקות)

4 שיני שום כתושות

פלפל אדום חתוך לרצועות (פלפל שושקה)

פלפל חריף (אפשרי- למי שאוהב)

1 כפית מלח

כף רסק עגבניות

כפית סוכר

מעט פפריקה

צ'ילי חריף (אפשרי - למי שאוהב)

ביצים לפי מספר הסועדים (מומלץ לא פחות מ-6 ביצים)

אופן הכנה

למי שמכין מעגבניות טריות - יש לקלוף את העגבניות בעזרת קולפן, או להשרות אותן במים רותחים ולקלוף. 

לאחר מכן לחתוך את העגבניות לחתיכות קטנות או לרסק בפומפייה.

לשים מעט שמן במחבת, להוסיף את העגבניות ולתת להן להתבשל קצת.
להוסיף את השום ומי שרוצה את הפלפלים, ומבשלים מעט על אש נמוכה, מידי פעם מערבבים.

מוסיפים את הרסק והתבלינים (מלח, פלפל, סוכר, צ'ילי חריף, מעט פפריקה).

לאחר כמה דקות בישול מוסיפים את הביצים, אמוץ היה שובר אותן לתוך קערה ורק אז מוסיף לעגבניות שמתבשלות.
מכסים ומחכים.

  • Facebook
  • Instagram

© 2015 כל הזכויות שמורות למתכון עם זיכרון.

bottom of page