top of page

שקשוקה

רוני רוזיו ז״ל

רוני רוזיו נפל ביום ט' בניסן תשנ"ט (26.3.1999) בתאונת-דרכים, בעת מילוי תפקידו, בבסיס האימונים שבו שירת.

הובא למנוחות בבית-העלמין הצבאי בחולון.

בן עשרים היה בנופלו. הותיר אחריו הורים, אחות ושלושה אחים.


אמו מספרת שלאון ז"ל, אביו של רוני, אהב מאוד שקשוקה ובמיוחד להכין אותה. הוא היה משקיע במנה הזאת והיה גאה בה. הוא אהב מאוד את רוני וכל הזמן הכין לו את מנת השקשוקה. הם היו אוכלים את המנה ביחד והיא סימלה, בין היתר, את האהבה בין אב לבנו.

רוני רוזיו ז״ל
לקריאת הסיפור של

מצרכים

בצל גדול קצוץ
4 עגבניות בינוניות חתוכות לקוביות
חצי גמבה חתוכה לקוביות
3-4 שיני שום כתושות
כף רסק עגבניות
4 ביצים
תבלינים: כפית גדושה פפריקה מתוקה, מלח, פלפל שחור לפי הטעם

אופן הכנה

מחממים מחבת רחבה עם 1-2 כפות שמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה. מוסיפים את העגבניות, הגמבה, פלפל חריף ושום, ממליחים מעט ומבשלים עם מכסה מספר דקות עד שהגמבה מעט מתרככת (יש לערבב מדי פעם).

מוסיפים את הרסק ומתבלים במלח, פלפל ופפריקה. משאירים לעוד מספר דקות ומוסיפים את הביצים.
מכסים ומבשלים על אש נמוכה עד לקבלת דרגת העשייה הרצויה של הביצים

bottom of page