top of page

שקשוקה

רוני רוזיו ז״ל

רוני נולד בבת ים ביום ב' בשבט תשל"ט 30.1.1979, בן בת-שבע ולאון, אח צעיר לשלומית, בני, מוטי ואבי.
יולי 1997 התגייס רוני לצה"ל, והחל במסלול סיירת מיוחדת של חיל-האוויר, מסלול שהתקבל אליו לאחר מבדקים ממושכים טרם גיוסו, אך לאחר כחצי שנה נאלץ לעזוב את המסלול, ועבר קורס חובשים קרביים. בסיום הקורס הוצב כחובש בבסיס אימונים ליד לכיש.
ביום ט' בניסן תשנ"ט (26.3.1999) נפל רוני בתאונת-דרכים, בעת מילוי תפקידו, בבסיס האימונים שבו שירת. בן עשרים היה בנופלו. סמל רוני רוזיו הובא למנוחות בבית-העלמין הצבאי בחולון. הותיר אחריו הורים, אחות ושלושה אחים.

אמו מספרת  שלאון ז"ל, אביו של רוני ,אהב מאוד שקשוקה ובמיוחד להכין אותה. הוא היה משקיע במנה הזאת והיה גאה בה. הוא אהב מאוד את רוני וכל הזמן הכין לו את מנת השקשוקה שרוני מאוד אהב לאכול . הם היו אוכלים את המנה ביחד והיא סימלה, בין היתר, את האהבה בין אב לבנו. גם רוני וגם לאון אינם בין החיים ואולי שם למעלה הם יושבים ביחד ואוכלים את השקשוקה הזאת

רוני רוזיו ז״ל
לקריאת הסיפור של

מצרכים

בצל גדול קצוץ
4 עגבניות בינוניות חתוכות לקוביות
חצי גמבה חתוכה לקוביות
3-4 שיני שום כתושות
כף רסק עגבניות
4 ביצים
תבלינים: כפית גדושה פפריקה מתוקה, מלח, פלפל שחור לפי הטעם

אופן הכנה

מחממים מחבת רחבה עם 1-2 כפות שמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה. מוסיפים את העגבניות, הגמבה, פלפל חריף ושום, ממליחים מעט ומבשלים עם מכסה מספר דקות עד שהגמבה מעט מתרככת (יש לערבב מדי פעם).

מוסיפים את הרסק ומתבלים במלח, פלפל ופפריקה. משאירים לעוד מספר דקות ומוסיפים את הביצים.
מכסים ומבשלים על אש נמוכה עד לקבלת דרגת העשייה הרצויה של הביצים

bottom of page