top of page

סלט נבטים

מקסים ויינברנד ז"ל

מקסים ויינברנד בנם של אנה ואיגור.

נולד בתאריך ו' באב תשמ"ח ( 20.7.1988) במינסק שבבלרוס.

הוריו מספרים שמקסים היה חכם, נבון הגון ויצירתי.

לפני שירותו הצבאי תרם רבות לחיל האוויר ואף המציא מערכת שהועילה למערך הלחימה בצה"ל.

מקסים נפל בעת מילוי תפקידו ביום י"א בניסן תשע"ב (3.4.2012), בן 24 בנופלו.

הובא למנוחות בבית העלמין באופקים בחלקה הצבאית.

הוריו מספרים שכאשר נסעו לחברים הם הכינו סלט נבטים ומקסים אהב מאוד את הסלט.

הוריו ביקשו את המתכון, והיו מכינים לו את הסלט כל פעם שחזר מהצבא. מקסים היה עוזר להם בהכנת הסלט ולכן הם החליטו להנציח אותו באמצעות סלט הנבטים, כך גם נקרא בסיסו הצבאי "נבטים".

מקסים ויינברנד ז"ל
לקריאת הסיפור של

מצרכים

כרוב לבן

נבטים

שקד אמריקאי טבעי

שומשום

רוטב סויה סיני

שמן חמניות צמחי

סוכר

חומץ 5%

אופן הכנה

כרוב לבן- 1 קילוגרם כרוב לבן , לחתוך אותו בצורה דקה .

נבטים- אריזה אחת של נבטים ולהפריד את השורש מהנבט.

שקד אמריקאי טבעי- לצורך הכנת המתכון אפשר להשתמש בשקד טבעי שלם או בשקד טבעי שכבר מגיע חתוך לחצי. את השקדים לטגן קצת על המחבת על בסיס שמן חמניות עד שצבעם הופך לחום .

שומשום- 80 גרם שומשום, את השומשום צריך לחמם על מחבת יבשה עד שצבעו הופך לזהוב.

רוטב סויה סיני-  9 כפות של רוטב.

שמן חמניות צמחי- 13 כפות.

סוכר- 6 כפות גדושות סוכר.

חומץ 5% - 6 כפות.

לאחר ששפכנו את כל המצרכים  לסיר, צריך לחמם את הרוטב עד שהסוכר מתמוסס בסיר, לאחר שהסוכר מתמוסס בסיר צריך לערבב את הכל ביחד , לאחר מכן נשפוך את הרוטב בכלי קיבול , יש להמתין שעה עגולה.

לאחר המתנה יש לשפוך את כל התערובת לתוך כלי קיבול אחר ולהכניס למקרר, לאחר הכנת התערובת למקרר רצוי להמתין לפחות יום אחד שהסלט יהיה מוכן וטעים.

bottom of page