סירות חצילים עם ירקות

פרג פטריק פרץ ז"ל
לקריאת הסיפור של 
פרג פטריק פרץ ז"ל

פטריק נולד באופקים, ביום כ''א באלול תשל''ב, בתאריך 31.8.1972.

בן מזל וחיים פרץ, ילד רביעי בין חמישה אחים.

פטריק התגייס לצה''ל במאי 1990 ושירת כקמב''ץ באיו''ש (אזור יהודה ושומרון), ביחידת המסתערבים.

פטריק נפל בעת שירותו בפעילות מבצעית באזור חברון, במהלך מבצע 'חומת מגן' בתאריך 4.4.2002.

בן 29 היה בנופלו והותיר אחריו אישה וילד.

הובא למנוחות בחלקה הצבאית, בבית העלמין באופקים.


אמו מספרת: ''בכל יום שישי בהגיעו הביתה מן הצבא, היה בא עם חבריו ליחידה ואלו היו מתענגים על מטעמיי השבת. ובמיוחד אהב את מנת סירת החצילים.''

מצרכים

3 חצילים בינוניים

3 בצלים (קצוצים)

2 תפוחי אדמה בינוניים

1 ביצה

חצי צרור פטרוזיליה

חצי צרור שמיר

חצי צרור כוסברה

רבע כוס שמן

ראס אל חנות

פפריקה מתוקה

פלפל שחור

מרק עוף (פרווה)

מעט מלח

אופן הכנה

לוקחים כל חציל וחותכים לשני חצאים לאורך.

מוציאים את בשר החציל כך שנותרת סירת חציל.

את פנים החציל חותכים לקוביות.

מחממים מחבת עם מעט שמן ומטגנים את חתיכות פנים החציל יחד עם בצל קצוץ עד לידי הזהבה.

במקביל מקלפים 2 תפוחי אדמה בינוניים, שולקים אותם במים ומרסקים עד לידי פירה ומוסיפים את תערובת הבצל והחציל המטוגן ומניחים בצד.

את הירק (כוסברה, שמיר, פטרוזילה) שוטפים היטב וקוצצים במעבד מזון או ידנית עד לידי עיסה.

את הירק שקצצנו מוסיפים יחד עם הביצה והתבלינים לתערובת תפוחי האדמה, הבצל והחציל.

מחממים תנור מראש לחום של 180 מעלות.

בתבנית עם נייר אפייה לוקחים כל סירת חציל, מברישים בשמן זית, ממליחים מעט ומוסיפים את המלית.

לאחר שמילאנו כל הסירות, מכניסים התבנית לתנור למשך 20 – 30 דקות (עד להשחמה).