מרק עדשים כתומות

איברהים חמיידה ז"ל
לקריאת הסיפור של 
איברהים חמיידה ז"ל

רס"ל איברהים חמיידה ז"ל

נפל ביום 9.1.2002 בעת מילוי תפקידו בזמן התקפה של חוליית מחבלים על מוצב תצפית של צה"ל ליד קיבוץ כרם שלום.

בן 24 בנופלו.

הובא למנוחות בבית העלמין בריחאניה.

מרק עדשים הינה מנה חמה ומשביעה. המזג אוויר שבו הוא התגורר לרוב אזור קריר ולכן אהב את המרק החמים שאמא הכינה לו תמיד.

מצרכים

גזר- 2 יחידות

בצל- יחידה

תפוח אדמה ללא קליפה- 1-2 יחידות

עדשים אדומות- כוס וחצי (שוטפים את העדשים ומסננים)

מים רותחים- 5-6 כוסות

שמן קנולה/ זית - 4 כפות

תיבול- מלח (כפית), אבקת מרק (כפית), פלפל שחור (חצי כפית).

*אפשר להגיש עם מיץ לימון ותבלין צ'ילי חריף אדום

אופן הכנה

לחתוך את הבצל, הגזר ותפוחי אדמה לקוביות קטנות ולטגן אותם בשמן במשך כמה דקות.

להוסיף מים רותחים ולבשל את הירקות במשך 10 דקות על אש נמוכה.

להוסיף את העדשים הכתומות יחד עם התבלינים ולערבב.

לבשל אותם במשך 15-20 דקות עד להתרככות.

לקרר את המרק מעט לטחון אותו במוט בלנדר.

לפני ההגשה ניתן להוסיף מעל מיץ לימון (2-3 כפות מיץ) ותבלין צ'ילי חריף אדום