top of page

לחם ביתי קראנצ'י מבחוץ ורך מבפנים

בר יענקלוב ז״ל

בר,ילד יפה ואהוב עם לב ענק.

חבריו סיפרו שהעריצו אותו,את הנחישות ואת האדם עם הערכים שלו.

אהבת ארץ ישראל והגנה על מדינת ישראל היו בראש מעייניו.

מאז ילדותו חלם על קריירה צבאית להיות לוחם ביחדות הכי טובות בצהל.

בר שירת בגדוד 101 של הצנחנים.

ב07.10.23,הוקפץ מקורס מפקדים לעוטף, נלחם בגבורה ובאומץ מול מאות מחבלים.

בר נפל שהסתער להציל את חברו הטוב.

בר וחבריו הצילו מאות אזרחים ואת קיבוץ כיסופים.

בר נפל בקיבוץ כיסופים בשבת השחורה ב-07.10.23, בן 19 בנופלו.


אמא מספרת שלחם הבית הקראנצ׳י היה אחד המאכלים האהובים עליו ביותר

לחצו כאן
בר יענקלוב ז״ל
לקריאת הסיפור של

מצרכים

1 ק"ג קמח רגיל/ קמח שמרים.

1 כף סוכר.

2 כפות שמרים,במידה ומשתמשים בקמח רגיל.

1/4 כוס שמן. 

2.5 עד 3 כוסות מים פושרים.

כף מלח.

אופן הכנה

בקערת המערבל עם וו לישה, מערבבים קלות את הקמח, מוסיפים כף סוכר וממשיכים לערבב.

בהדרגה מוספים את המים, השמן לשים כ- שמונה דקות במהירות בינונית. 

מוסיפים את המלח וממשיכים ללוש עוד 2-3 דקות עד לקבלת בצק רך.

משמנים את הבצק מכל צדדיו, מניחים בקערה, מכסים בנילון נצמד, משהים לתפיחה למשך שעה.

לאחר כשעה שהבצק תפח, מורידים עם מכות אגרוף את הבצק, מכסים ומתפיחים פעם שניה.

מעבירים את הבצק למשטח עבודה מקומח היטב, מחלקים את הבצק ל-6 כדורים, מכסים ומתפחים כחצי שעה.

טובלים כל כדור בקערת מים מהברז, מרימים ומותחים משני צידי הבצק. 

מניחים על תבנית עם ניר אפיה משומן בשמן זית.

מפזרים מעט מלח גס ומטפטפים מעט שמן זית. 

אופים בתנור שחומם מראש על 180 -190 מעלות עד להשחמה

bottom of page